żona na męża - zasiłek dla opiekuna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 kwie 2016, 15:10

W 2014 r. odmówiliśmy przyznania ZDO żonie w zw. z opieką nad mężem, SKO przyznało. Obecnie mąż ma następne orzeczenie (kontynuacja) i żona ponownie złożyła wniosek. Przyznać, czy odmówić? Jakie macie zdanie w temacie? Bardzo proszę o wasze opinie, czy trzymać się zapisu, że nie należy się świadczenie gdy osoba wymagająca opieki pozostaje w związku małżeńskim.
zakręcona

Napisano: 27 kwie 2016, 9:57

Nikt nie miał takiego przypadku?? Ponawiam pytanie...
zakręcona

Napisano: 29 kwie 2016, 1:08

No to się doczekałam na doradztwo mądrych głów forumowych ;P
Jakby kogo ciekawiło to zrobiłam zakończenie postępowania i będzie odmowa - po konsultacji z radcą prawnym - tak jak poprzednio. SKO pewnie przyzna. I tyle w temacie ;)
zakręcona

Napisano: 29 kwie 2016, 8:57

Jeżeli raz już SKO przyznało i masz już to w aktach to przyznaj
krecik_86

Napisano: 29 kwie 2016, 9:01

nie, oni będą symulować beton ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 29 kwie 2016, 9:40

Tom, oni to oni, czy oni to my ;P
A tak na marginesie, nie mam zamiaru działać wbrew opinii radcy, aż tak "decyzyjna" nie jestem ;)
zakręcona

Napisano: 29 kwie 2016, 9:50

pogratulować radcy :D
beton, jaki jest sens tak się kopać z koniem, skoro z góry wiadomo, jaki będzie efekt końcowy? nawet jak się jakaś durna kontrola czepiłaby przyznania, wysyłamy do SKO do unieważnienia, SKO pisze, że wszystko cacy i posyłamy kontrolującym środkowy palec ;)
a potem ludzie gadają, że durne urzędasy bo już raz im napisali co i jak a te uparte dalej głupa rżną... i to z Ciebie się śmieją, nie z radcy, bo radca schowany a Ty na widoku
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 29 kwie 2016, 13:15

My posiłkujemy się pierwszą decyzją SKO i ponownie przyznajemy w takich przypadkach.
Zoja1

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x