żona na męża ZDO ??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 maja 2014, 11:50

hej miałam takie przypadki nie wiem czy ktoś z was może tez byłabym wdzieczna za wypowiedz

u 5 osob odmowilam w 2010 i 2011 SP żonie na męża , oczywiscie odwołali sie do SKO i SKO uchyliło naszej decyzji wskzało co jeszcze zbadac , co udokumnetowac i jak bedzie to korzystne to rozpatrzyc wniosek strony w oparciu o wyroki sadu ( te dotyczace ze nie moze stanowic przeszkody malzonenstwo do przyznania SP )
tak tez zrobilismy uzupełnilismy dokumentacje ktora była bardzo na korzysc strony i w opraciu o wyroki sadu przyznalismy dla tych 5 osob SP.

jak powinnam teraz postapic ustalajac prawo do ZDO ???
takze przyznac zonie na meza ?
xoxox

Napisano: 09 maja 2014, 12:36

upup
xoxox

Napisano: 09 maja 2014, 12:40

nie dajesz odmowe na 100 %
ullla

Napisano: 09 maja 2014, 13:48

mimo ze wczesniej przyznałam ????????
xoxox

Napisano: 10 maja 2014, 20:22

Tak, niech SKO później przyznaje jak takie ma możliwości- ustawa na dzień dzisiejszy nie daje takich uprawnień małżonkowi
XXz

Napisano: 12 maja 2014, 8:05

Moim zdaniem, skoro wcześniej ustalono, ze spełnia przesłanki do SP i nie zaszły zmiany w stanie faktycznym, można i należy przyznać ZDO żonie na męża. Ja będę tak robić z całą pewnością. Ale jeśli macie wątpliwości, dawajcie odmowy, niech SKO się wykaże.
Pisałem już w innym miejscu, w mojej ocenie, aby trafnie ocenić sytuację należy zadać sobie pytanie, czy dana osoba byłaby nadal uprawniona do SP gdyby nigdy nie wszedł w życie nieszczęsny niekonstytucyjny art. 11 ust. 3.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x