ZP a DPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 lut 2015, 9:21

facet pobiera u nas zasiłek pielęgnacyjny. pod koniec stycznia trafil do DPSu do innej gminy za który płaci OPS. My płacimy ZP czy tamta gmina?
ania...

Napisano: 05 lut 2015, 9:29

my płacimy dla takich osób mimo iż w inne gminie są umieszczeni w dps-ach, tylko mamy podzielone świadczenie na 70 i 30 % ale to na ich wnioski
manilla

Napisano: 05 lut 2015, 9:34

zmiana właściowści miejscowej----- zas. piel. płaci gmina gdzie mieszka osoba uprawniona czyli gmina na terenie której jest DPS.

manila.... a na jakiej podstawie dzielisz zasiłek ? Zasiłek wynosi 153zł - i wypłacasz go w całości osobie uprawnionej.
~o~

Napisano: 05 lut 2015, 9:38

na takiej podstawie że osoba sskłada podanie z prosba taką
manilla

Napisano: 05 lut 2015, 9:56

a jak ktoś by napisał podanie abyś z zasiłku rodzinnego 80zł przekazała na obiady w szkole a 26zł na konto dziecka to też podzielisz???
~o~

Napisano: 05 lut 2015, 10:02

osoba tam umieszczona ponosi odpłatności w tego tytułu że tam mieszka i z tego tyłu są te podziały na pobyt w dps i konto depozytowe, nie musi się tobie to podobać
manilla

Napisano: 05 lut 2015, 10:08

wiem, że nie musi mi się to podobać.... ale masz masę roboty której nie musisz wykonywać. U mnie są 3 domy pomocy........ nie dzieliłam i nie dzielę zasiłków pielęgnacyjnych. Ta kwestia była już wyjaśniana w 2004r. Zasiłki przekazujemy w całości na wskazane konto...... podziałem zajmuje się księgowość DPS.
~o~

Napisano: 05 lut 2015, 10:09

jakoś się nie przemęczam tym
manilla

Napisano: 05 lut 2015, 10:13

a byłaś kiedyś kontrolowana? nie czepiali sie tego?

Jak miałam kontrolę kilka lat temu to kontrolujący pytali jak wypłacamy zasiłki,również byli przeciwni podziałom zas. piel.
~o~

Napisano: 05 lut 2015, 10:16

~o~ pisze:masz masę roboty której nie musisz wykonywać
Zajmuje to 7 sekund przy wprowadzaniu wniosku, w programie jest taka opcja, gotowa do użycia, potem listy są naliczane automatycznie (Zeto), ale... skoro jest w jednym programie to w drugim też powinno, bo akredytacja ministerstwa i takie tam.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x