ZR a dochód z zagranicy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 maja 2015, 11:21

facet w 2013r pracował za granicą, teraz jest w Polsce, nie pracuje. Jak to "ugryźć? jak liczyć jego dochody? Pomóżcie!!!
doris1

Napisano: 08 maja 2015, 12:07

Mam to samo....kobieta zaraz przyjdzie po becikowe do mnie
mok

Napisano: 08 maja 2015, 12:58

co tu gryźć? skoro nie pracuje to jest to dochód utracony, jeżeli na dzień dzisiejszy nie ma dochodów to "0"
sabi

Napisano: 12 maja 2015, 13:23

ja jeszcze podaję mu do przeczytania, wpisania dochodów z zagranicy i podpisania oświadczenia o dochodach uzyskanych poza granicami kraju lub w kraju takie uniwersalne w pewnym stopniu gościa druk stawia na baczność i zastanawia się co ma tam wpisać , zazwyczaj petent zabiera je ze soba i przychodzi z nim na drugi dzień. :shock:
Kalina

Napisano: 12 maja 2015, 13:35

jeżeli w 2013 r. pracował zagranicą i tam się rozliczał, obecnie od lutego 2015 r. jest zarejestrowany w PUP to czy uzyskany dochód z zagranicy w 2013 musi wpisac w oświadczeniu nr 7 czy wystarczy jak napisze na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karna ile zarobił w 2013 r.
olga,

Napisano: 13 maja 2015, 11:11

a jakie dokumenty bierzecie na utratę dochodu z zagranicy? przecież świadectwo pracy i rozliczenia roczne są w innym języku , jak to zrobić poprawnie? w PUP się nie rejestruje bo ma pole...
Gość

Napisano: 13 maja 2015, 11:21

oświadczenie ? :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 9:31

a jaka podstawa prawna na takim oświadczeniu?? czytałam w poprzednich tematach że art. 233 KK nie ma odniesienia do naszych świadczeń...
Gość

Napisano: 14 maja 2015, 9:50

ja robię tak: wpisują mi dochód za 2013 r. na ośw. gdzie są dochody nieopodatkowane /zał. nr 7 chyba, ten duży druk/, oraz piszą ośw. pod odp. karną, iż byłem zatrudniony ble ble ble ...i do kiedy... i wtedy nie uwzględniam tego dochodu /utracony/ No bo dokumenty mają nie przetłumaczone, musieliby ponosić koszty w związku z tłumaczeniem, a ja nie będe ludzi narażać na dodatkowe koszty, bo i tak ten dochód nie jest brany przecież pod uwagę. Zgadzacie się ze mną?
prac w SR

Napisano: 14 maja 2015, 9:54

co to znaczy pod odpowiedzialnością karną??? jaki masz do tego art ??
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x