ja jeszcze podaję mu do przeczytania, wpisania dochodów z zagranicy i podpisania oświadczenia o dochodach uzyskanych poza granicami kraju lub w kraju takie uniwersalne w pewnym stopniu gościa druk stawia na baczność i zastanawia się co ma tam wpisać , zazwyczaj petent zabiera je ze soba i przychodzi z nim na drugi dzień.
jeżeli w 2013 r. pracował zagranicą i tam się rozliczał, obecnie od lutego 2015 r. jest zarejestrowany w PUP to czy uzyskany dochód z zagranicy w 2013 musi wpisac w oświadczeniu nr 7 czy wystarczy jak napisze na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karna ile zarobił w 2013 r.
a jakie dokumenty bierzecie na utratę dochodu z zagranicy? przecież świadectwo pracy i rozliczenia roczne są w innym języku , jak to zrobić poprawnie? w PUP się nie rejestruje bo ma pole...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ja robię tak: wpisują mi dochód za 2013 r. na ośw. gdzie są dochody nieopodatkowane /zał. nr 7 chyba, ten duży druk/, oraz piszą ośw. pod odp. karną, iż byłem zatrudniony ble ble ble ...i do kiedy... i wtedy nie uwzględniam tego dochodu /utracony/ No bo dokumenty mają nie przetłumaczone, musieliby ponosić koszty w związku z tłumaczeniem, a ja nie będe ludzi narażać na dodatkowe koszty, bo i tak ten dochód nie jest brany przecież pod uwagę. Zgadzacie się ze mną?