zrobione postępowanie wobec dłużnika a nie powinno być - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 maja 2015, 10:15

mam taki problem, że w XII/2014 dostałam pismo z wnioskiem o podjęcie działań wobec dłużnika. przeprowadziłam całe postępowanie i dzisiaj chciałam wysyłac do prokuratury wniosek, a kiedy zobaczyłam że OWW zamiast przyznano napisał odmówiono świadczeń z FA, zrobiło mi się gorąco co teraz mam zrobić z decyzja o uznaniu za uchylającego..skoro w ogóle nie powinnam robić postepowania????
olaaaaa

Napisano: 22 maja 2015, 10:49

odmowili swiadczen i przeslali wniosek o dzialania ? to moze wierzycielka zwrocila sie z takim wnioskiem do nich :) organ wlasciwy wierzyciela wystepuje do oww o podjecie dzialan w przypadku:
1) otrzymania wniosku osoby uprawnionej o podjecie dzialan wobec dluznika,
2) przyznania osobie uprawnionej swiadczenia z fa
3) umieszczenia osoby uprawnionej w pieczy zastepczej
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2015, 11:04

No własnie wiem, na górze było napisane że odmówiono a niżej że wnoszą o podjęcie działań.. ja to przeoczyłam że odmówili świadczeń i prowadziłam postępowanie. Jeżeli wierzycielka nie złożyła wniosku o podjęcie działań to jak mam cofnąć tą decyzję o uznaniu za uchyl.
olaaaaaa

Napisano: 22 maja 2015, 11:13

Zobacz, jaką podali podstawę prawną na tym wniosku, może faktycznie wierzycielka złożyła u nich wniosek osobno i na tej podstawie wnioskowali?
kawa i ciasto

Napisano: 22 maja 2015, 11:25

podstawa jest taka jak w przypadku przyznania..;/
olaaaa

Napisano: 22 maja 2015, 11:41

moze sie pomylili, ze odmowili:D przeciez nie mogli wnioskowac o dzialania jesli nie mieli do tego podstaw;-) zadzwon do nich i ustal czy te dzialania mialas podstawe prowadzic czy nie
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x