mam taki problem, że w XII/2014 dostałam pismo z wnioskiem o podjęcie działań wobec dłużnika. przeprowadziłam całe postępowanie i dzisiaj chciałam wysyłac do prokuratury wniosek, a kiedy zobaczyłam że OWW zamiast przyznano napisał odmówiono świadczeń z FA, zrobiło mi się gorąco co teraz mam zrobić z decyzja o uznaniu za uchylającego..skoro w ogóle nie powinnam robić postepowania????
odmowili swiadczen i przeslali wniosek o dzialania ? to moze wierzycielka zwrocila sie z takim wnioskiem do nich organ wlasciwy wierzyciela wystepuje do oww o podjecie dzialan w przypadku:
1) otrzymania wniosku osoby uprawnionej o podjecie dzialan wobec dluznika,
2) przyznania osobie uprawnionej swiadczenia z fa
3) umieszczenia osoby uprawnionej w pieczy zastepczej
No własnie wiem, na górze było napisane że odmówiono a niżej że wnoszą o podjęcie działań.. ja to przeoczyłam że odmówili świadczeń i prowadziłam postępowanie. Jeżeli wierzycielka nie złożyła wniosku o podjęcie działań to jak mam cofnąć tą decyzję o uznaniu za uchyl.
moze sie pomylili, ze odmowili:D przeciez nie mogli wnioskowac o dzialania jesli nie mieli do tego podstaw;-) zadzwon do nich i ustal czy te dzialania mialas podstawe prowadzic czy nie