Zwrot - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 sie 2021, 13:57

Hej mam problem z zarządcą. Pani która miała u nas dodatek wyprowadziła się i co za tym straciła prawo do lokalu. Problem w tym iż spółdzielnia zgłosiła nam ten fakt za późno i trzeba dokonać zwrotu nienależnie pobranego dodatku. Wysłałem pismo do zarządcy i w odpowiedzi dostałem informację iż to nie od nich należy żądać zwrotu tylko od wnioskodawcy. Co teraz? Na jaki art. się powołać?
kriss112
Praktykant
Od: 20 kwie 2020, 10:33
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, świadczenia wychowawcze, dobry start

Napisano: 09 sie 2021, 15:21

kriss112 pisze:
09 sie 2021, 13:57
Hej mam problem z zarządcą. Pani która miała u nas dodatek wyprowadziła się i co za tym straciła prawo do lokalu. Problem w tym iż spółdzielnia zgłosiła nam ten fakt za późno i trzeba dokonać zwrotu nienależnie pobranego dodatku. Wysłałem pismo do zarządcy i w odpowiedzi dostałem informację iż to nie od nich należy żądać zwrotu tylko od wnioskodawcy. Co teraz? Na jaki art. się powołać?
do kogo przelewales dodatek? do zarządcy? jezeli tak, to zarządca powinien zwrócić nienależnie pobrany dodatek bo za późno powiadomił o tym, że Pani wyprowadziła się z lokalu...u mnie nie ma problemu z tym:) chyba, że dodatek był przelewany na konto wnioskodawcy, wtedy to pani powinna zwrócić dodatek :roll:
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 09 sie 2021, 15:37

DM wypłacałem zarządcy, i właśnie nie wiem w czym on widzi problem. Spółdzielnia dostała pieniądze to spółdzielnia oddaje nienależnie pobrane.
kriss112
Praktykant
Od: 20 kwie 2020, 10:33
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, świadczenia wychowawcze, dobry start

Napisano: 09 sie 2021, 15:48

kriss112 pisze:
09 sie 2021, 15:37
DM wypłacałem zarządcy, i właśnie nie wiem w czym on widzi problem. Spółdzielnia dostała pieniądze to spółdzielnia oddaje nienależnie pobrane.
dokładnie...jeśli nie chcą zwrócić, hmmm ...to już musisz do radcy prawnego się zgłosić...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x