ROPS rozłożył nienależnie pobrane świadczenia kobiecie na 24 raty. odmówił umorzenia odsetek.
Jak mam rozliczać jej wpłaty? Odsetki od nienależnie pobranych świadczeń łącznie wynoszą ok. 3500 zł a rata miesięczna wynosi 250,00 zł.
Ala fajnie macie że macie taką tabelkę, Nam ROPS niestety nic takiego nie pisze, nawet w tej decyzji nie orzekł nic że odsetki w ratach i nie wiem co mam zrobić kiedy kobieta mi wpłaci np. 300 zł. Rata wynosi 250 zł a 50 zł mam wziąć na poczet odsetek? W ogóle słyszałam, że powinno się najpierw odsetki spłacić. Co mam zrobić?
NP ustala i dochodzi Marszałek i dlatego ja w takich przypadkach zawsze wysyłam do ROPS informację, że Pani xxxx w dniu ..... wpłaciła na rachunek bankowy tut. Ośrodka kwotę ..... zł. Wczesniej oczywiśce ślę informaację o datach i kwotach wypłaconych świadczeń, Nie naliczam odsetek i nie rozliczam wpłat
a ja muszę rozliczyć wpłatę. Księgowa uważa że powinno być na odsetki. Ale skoro ROPS rozłożył na raty należność główną (o odsetkach nie ma mowy aby były one w ratach) to jak powinnam to rozliczyć?