nie moze, powinnas po przyjeciu wniosku bez dokumentow wezwac strone do uzupelnienia w wyznaczonym terminie, jesli dostarczylaby je w terminie - ustalilabys prawo od stycznia, nie dostarczylaby - wniosek pozostalby bez rozpatrzenia i dopiero po zlozeniu nowego wniosku wrzaz z dokumentami moglaby sie znow ubiegac o swiadczenia...zgodnie z ustawa mozesz wyznaczyc na dostarczenie dokumentow max 30 dni
Czyli teraz co zrobić?mówiłam jej żeby dostarczyła żeby pisemnie nie występować....no i dopiero teraz mi dostarczyła a nowego wniosku nie chce skłądać bo za dużo pisania.
Przyjmując w styczniu niekompletny wniosek powinnaś wezwać stronę do uzupełnienia dokumentów w terminie do 30 dni, a potem pozostawić wniosek bez rozpatrzenia.
jak robi sie cos tak na gebe to potem masz..jesli zarejestrowalas wniosek - nie moglas tak czekac bezczynnie az do marca
a co teraz to nie mam pomyslu...moze przyjmij ze wniosek (kompletny ) wplynal dopiero w marcu i przyznaj od marca,ale w przypadku odwolania to troche przekichane
Kierownik pozwala przyjąć wniosek bez dokumentów liczy się data wpływu nie wysyłamy zawiadomień tylko wpływa w lutym a jak uzupełni dokumenty to rejestruje z datą marzec.Niepełny wniosek od razu rejestrujecie?