Witam wszystkich. Jestem nowa na funduszu i kompletnie nie wiem co zrobić a wywołałam nie mała burzę. Dostałam pismo od komornika o zwrot przekazanych kwot tytułem zasądzonych należności alimentacyjnych. uchyliłam babce decyzję o FA bo przekroczyła mi dochód ale zanim cała procedura się zakończyła dostałam pieniążki od komornika które rozliczyłam na poczet należności. I teraz ten komornik żąda zwrotu tego co przekazał. ustosunkowałam pismo do referatu finansów o zwrot kasy i wiem że oni muszą pisać do wojewódzkiego o zwrot ale wywołałam burzę i dostałam niezła gburę że to moje zadanie. I zgłupiałam. Czy dobrze postąpiłam, czy miałam sama jako OPS się zwrócić do wojewódzkiego o zwrot należności. Bardzo proszę o pomoc sprawa jest bardzo pilna.
Ty piszesz do miasta(gminy, to oni piszą do województwa. Wojewodztwo rozmawia tylko ze skarbnikiem gminy nie z księgowymi jednostek
Też to przerabiałam. Dowiedziałam się do "kochanych"urzędników z gminy jak pisać do kogo jakiej treści itd (czyli zrobiłam im ścieżkę) a oni i tak mnie zjechali. Biedacy...