zwrot nienaleznie pobranego z FA a zmnieszenie dłużnikowi - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 lut 2014, 15:08

Mam pytanie dla osób pracujących na sygnity. Mam zwrot nienaleznie pobranego FA przez wierzyciela i teraz musze pomniejszyc dług dluznikowi. Zastanawiam sie czy dobrze robie: wprowadzam sobie w pozycjach wyplaconych dla dłuznika te miesiące ktore mi zwrocił wierzyciel i niby cacy....ale odsetki dziwnie mi sie zmienily, powiem że nawet zwiekszyly...czy program dobrze je policzył. niby zadłuzenie mniejsze ale odsetki wieksze...nie wiem co jest grane
~??xx

Napisano: 27 lut 2014, 15:18

nikt nie robi takich rzeczy????wszyscy pieknie pobierają???
~??xx

Napisano: 27 lut 2014, 16:41

O ile dobrze się orientuję, to dla wierzyciela powinnaś mieć decyzje o nie należnie pobranych świadczeniach. Następnie żeby wprowadzić zwróconą kwotę przez wierzyciela musisz wejść w listy wypłat, dalej lista spłat do realizacji i tu odszukać tą osobę i wprowadzić kwotę.
Jeżeli chodzi o pomniejszenie długu dłużnikowi alimentacyjnemu, robi to się automatycznie w programie w chwili naliczenia decyzji o nienależnie pobranych świadczeniach z FA dla wierzyciela.
~koleżanka

Napisano: 27 lut 2014, 16:46

My decyzji o uznaniu np nie robimy w programie SYGNITY, dopiero decyzje o zwrocie, wtedy automatycznie zmniejsza dłużnikowi dług.
~oleńka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x