zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 14 kwie 2014, 12:50

Nie byłam organem właściwym dłużnika alimentacyjnego, bo przebywał w ZK o czym ja nie wiedziałam, pisma było awizowane. Wystąpiłam z wnioskiem do starosty o zabranie prawa jazdy. Pan teraz wyszedł, napisał podanie do starosty o oddanie prawo jazdy bo od kilku lat przebywał w ZK, a starostwo pisze że oni nie mogą uchylić decyzji, ponieważ uchylą tylko na wniosek owd i tylko w 2 przypadkach. Jak dłużnikowi pomóc?
kalina

Napisano: 14 kwie 2014, 14:53

umorzenie decyzji o uchylaniu i wniosek o zwrot prawa jazdy. jeśli nie wiedziałaś że jest w ZK to możesz mu umorzyć decyzję po przeprowadzeniu wywiadu i na podstawie jakiegoś papieru że przebywał w ZK w czasie wszczęcia postępowania, zawsze da się to jakoś uzasadnić (ostatecznie że nie było podstaw do wydania decyzji). a jeszcze pytanie ile czasu ma dłużnik zatrzymane prawko, bo jeśli dłużej niż rok to i tak będzie musiał robić od nowa :)
sss

Napisano: 15 kwie 2014, 12:48

Niestety nie mogę uchylić decyzji dłużnika alimentacyjnego, ponieważ prawo jady zostało zatrzymane na podstawie starych przepisów na wniosek OWD. A przecież nie moge wycofać wniosku tylko dlatego że teraz sie zgłosił na wywiad i oświadczenie majątkowe.
kalina

Napisano: 15 kwie 2014, 14:46

Jakie umorzenie decyzji o uchylaniu? Raczej stwierdzenie nieważności decyzji w sko skoro nie byłaś organem własciwym do wydania jej.
visa

Napisano: 15 kwie 2014, 14:53

Tak, juz wiem. Tylko że to Strona może wystąpic do SKO o unieważnienie decyzji.
kalina

Napisano: 15 kwie 2014, 14:55

My, zgodnie z przepisami kpa!
visa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x