Dłużnik wystąpił o zwrot zatrzymanego prawa jazdy. Miał zatrzymane kiedy obowiązywała ustawa o zaliczce alimentacyjnej. Nigdy nie było wypłacone świadczenia z FA, bo wierzycielka nie składała wniosku. Podpowiedzcie mi kiedy można zwrócić się o zwrot zatrzymanego prawa jazdy. Wydaje mi się, że dopiero wtedy gdy spłaci całość zadłużenia, ale nie jestem pewna.
Jak Dłużnik może się starać o zwrot zatrzymanego prawo jazdy, które zostało odebrane mu 2009 roku.
Od czego ma zacząć, Jezeli wie tylko że MOPS wyplaca zasilek alimentacyjny byłej Kobiecie ponatto a od 9 lat nie wie gdzie mieszka była Kobieta wraz z jego pierwszym dzieckiem.
Dłużnik przebywa za granicą od 7 lat- Jak mozna pomóc osobie która po tylu latach chce splacac dlug centralnie do MOPS - prosze o informacje Jakie pierwsze kroki ma dłuznik zrobić, dodam ze Dłużnik Żyje w drugim związku ma dwójkę dzieci 5 i 9 lat Obecnie sam jest zywicielem calej rodziny ( On + Kobieta oraz dwojka dzieci na utrzymaniu ).
dobrze myślisz - po spłacie zadłużenia albo gdy ustaną przesłanki zastosowane do złożenia wniosku na policję i do starosty; można wykorzystać ustawę o FA