zwrot prawa jazdy - ELMER! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lip 2016, 16:37

pan jest dłuznikiem alimentacyjnym w innej gminie. My jesteśmy gmina dłużnika.Pan jest zagranicą. od 2013 roku co miesiąc wpłaca na konto komornika więcej niż ma zasądzonych alimentów. W organie wierzyciela nadal posiada zadłużenie.Przysłał pismo do gminy o zwrot zatrzymanego prawa jazdy. Czy można mu je oddać skoro nie był wywiad przeprowadzany? Gmina wierzyciela nie wnioskowała o wywiad bo jest zagranicą.
lucymops

Napisano: 19 lip 2016, 7:36

Mam podobny problem, facet jest dłużnikiem i siedzi za granicą, od pół roku płaci ponad 50 %, napewno bedzie chciał prawo jazdy, jedną przesłankę spełnia, a drugą? był uznany za dłużnika bo nie zarejestrował się w PUP.
Paula35

Napisano: 19 lip 2016, 8:24

1. jak facet jest za granicą, gmina nie wnioskowała o wywiad, nie jesteś OWD to na jakiej podstawie miał zabrane prawo jazdy?
2. Paula jak będziesz miała pismo o zwrot prawa jazdy to je zwrócisz w takim wypadku.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 8:40

Muszę czekać na pismo od dłużnika czy sama zwracam prawko? do komornika już wysłałam zapytanie i odpowiedz jest pozytywna. Facet mi potem powie, że płacił pół roku a my nie oddaliśmy mu prawka, w siódmym miesiącu już nie wpłacił 50 %
Paula35

Napisano: 19 lip 2016, 8:44

na siłę nikogo nie uszczęśliwiam i nie zawracam głowy komornikowi pismami o wysokość zwrotów
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2016, 7:57

Pan został uznany za dłużnika wcześniej zanim wyjechał za granicę bo nie zgłosił sie na wywiad. A teraz chce zwrot prawa jazdy bo płaci ponad 50%. Ale wniosku o podjęcie działań nie ma bo jest zagranicą...
I co moge zrobić? Mogę mu oddać prawo jazdy?
lucynamops

Napisano: 22 lip 2016, 8:48

Czy nie powinny ustać dwie przesłanki?
Paula35

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x