w maju też zapłacił , i jest te 6 m-cy po 50% ale mi się stawić na wywiad, tak???? No ale sie nie stawi bo go niema i co w tym przypadku?????
Statusu dłużnika też nie utracił, ma zaległość w oww
Ja miałam tak że wydałam decyzję o uchylaniu się, stała się prawomocna i wtedy dłużnik zgłosił się do mnie powiedział że chce spąłcić zadłużenie. Dłużnik wpłacił na konto GOPS gdzieś tam całość zadłużenia z funduszu alimentacyjnego (jestem organem właściwym dłużnika tylko) napisał zobowiązanie się że będzie płacił na bieżąco alimenty na konto komornika, od końca maja zaczął pracę jako kierowca, przeprowadziłam z nim wywiad alimentacyjny I NIE WYSYŁAŁAM wniosku do Starosty o zatrzymanie prawka, bo jak mu je zabiorą to już nic nam nie wpłaci, stanie się nie wypłacalny, a chodzi żeby przecież nam płacili
Jeszcze raz wracam do tematu! Oddać mu te prawko czy nie, bo mnie sadami straszy. U komornika egzekucja jest skuteczna w organie właściwym wierzyciela jest dług (nieduży), na wywiad sie nie stawi bo jest za granicą. Prawko zabrane w zeszłym okresie świadczeniowym ze względu na to że nie stawił sie na wywiad
"komornik napisał , ze jest skuteczna ale oww dalej wypłaca FA. Nie wiem czy mogę w tej sttuacji pominąć w ogóle oww i mu oddac prawko, czy czekać aż spłaci również oww???"
"U komornika egzekucja jest skuteczna w organie właściwym wierzyciela jest dług (nieduży), na wywiad sie nie stawi bo jest za granicą."
Kto do jasnej choroby prowadzi egzekucje alimentów i kto jest właściwy do wydawania zaświadczeń dotyczących jej stanu?
Organ właściwy wierzyciela czy organ egzekucyjny?
Ludzie myślcie, jak komornik podaje że egzekucja skuteczna to niedouczonym OWW nie ma co się sugerować.