Witam. Dziś okazało się że źle rozliczyłam środki finansowe z programu i w terminie za mało odesłaliśmy do Urzędu Wojewódzkiego. Co teraz? Wiem że muszę to skorygować i odesłać różnicę do UW. Ale co z odsetkami za nieterminowego dokonania zwrotu? To wyjdzie ok 2 zł. Czy ja mogę to zapłacić z własnej kieszeni? Czy to musi być opłacone przez mops i zaksięgowane na 2910 gdzie odrazu widać że pod dyscyplinę to podchodzi?
Jest to program Opieka 75+. Termin zwrotu był do 15 stycznia. W umowie jest jasny zapis że po terminie należą sie im odsetki. Więc nic tu już nie wymyślimy. Martwią mnie te odsetki.
No cóż, czyli mleko się wylało.
Chyba najlepiej ustalić dalsze postępowanie z UG.
Nie wiem czy wszystkie UW tak robią, ale wiem że w niektórych z urzędu wszczynają postępowanie o naruszenie, bo niezachowanie terminu wyjdzie na etapie rozliczania dotacji przez UW.
Nie jest to pocieszające, wiem.
myślę, że nie bo jak planować przekroczenie terminu płatności i dyscyplinę finansową, w ten sam dzień wydatek i zwrot wydatku, czyli na koniec dnia wydatek na 0,00 zł i brak przekroczenia planu
(ja notą księgową obciążam pracownika)
myślę, że nie bo jak planować przekroczenie terminu płatności i dyscyplinę finansową, w ten sam dzień wydatek i zwrot wydatku, czyli na koniec dnia wydatek na 0,00 zł i brak przekroczenia planu
(ja notą księgową obciążam pracownika)
A jakie księgowanie do całej sytuacji. ??
Nota 234 oraz 409 z klasyfikacją
wpłata odsetek przez pracownika 130 oraz 234
i przekazanie odsetek do organu .....i tutaj mam mały dylemat ? Prosze o podpowiedż