zwrot zasiłku okresowego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 kwie 2016, 9:10

W marcu przyznałam zasiłek okresowy, ponieważ klient twierdził, że nie otrzymał świadczenia rehabilitacyjnego za luty z zakładu pracy, ponieważ został zwolniony i zostanie on mu wypłacony przez ZUS za luty i marzec w kwietniu. Napisałam pismo do ZUS i okazało się, że świadczenie za luty zostało wypłacone 10 marca jeszcze przez zakład pracy. Klient prawdopodobnie będzie musiał zwrócić zasiłek, ale nie wiem jak administracyjnie "ugryźć" problem. Co muszę teraz po kolei zrobić? Proszę o pomoc.
izap

Napisano: 05 kwie 2016, 14:26

Halo... Proszę o pomoc...
izap

Napisano: 05 kwie 2016, 23:52

"klient twierdzi" - oświadczenie pod odpowiedzialnością karną w aktach
" ponieważ został zwolniony "- odpis świadectwa pracy w aktach
Wezwać klienta i porozmawiać o zwrocie nienależnie pobranych
zzzz

Napisano: 08 kwie 2016, 7:49

To wiem, ale jak zrobić to administracyjnie? Wszcząć postępowanie? Proszę o pomoc... Może ma ktoś wzór takiego wszczęcia...
izap

Napisano: 10 kwie 2016, 0:10

Administracyjnie możesz wznowić postępowanie bo decyzja została podjęta na podstawie nieprawdziwych informacji, albo wszcząć o nienależne i już
a66a

Napisano: 10 kwie 2016, 20:30

za.za...za
wkurza mnie to okropnie
Miał dochód W LUTYM CZY NIE NA DZIEŃ PRZYZNANIA ZASIŁKU OKRESOWEGO???
Wredna1

Napisano: 19 kwie 2016, 7:54

Świadczenie rehabilitacyjne za luty miał wypłacone 10 marca, a na wywiadzie byłam 14 marca i doskonale wiedział, co miał przelane na konto z zakładu pracy.
izap

Napisano: 19 kwie 2016, 8:01

Kochani... Bardzo proszę o pomoc... Co muszę teraz zrobić? Wysłałam klientowi postanowienie o wznowieniu postępowania administracyjnego i co dalej?
izap

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem