zwrot zasiłku stałego przez ZUS Pomost - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 23 mar 2016, 20:54

Proszę o pomoc,klient miał przyznany zasiłek stały w lutym otrzymaliśmy informację z ZUS iz ma przyznaną emeryturę wyrokiem Sądu od kwietnia 2015. ZUS zwrócił Ośrodkowi wypłacony zasiłek stały od kwietnia 2015 do stycznia 2016 z odsetkami wraz ze składką zdrowotną. Problem tkwi jak zrobić to w Pomoście. Uchyliłam decyzję od lutego (decyzję ostatnią zmieniającą z października 2015) a jak ze zwrotem.Od dwóch tygodni zaczęłam obsługiwać Pomost i jeszcze nie wiem jak to zrobić. proszę o ścieżkę jak to zrobić. Z góry dziękuje
aaarenia

Napisano: 24 mar 2016, 11:31

W Pomoście jest możliwość rejestracji dowolnego zwrotu świadczenia, otrzymywanego w sytuacjach, które nie są związane z wydaniem decyzji żądającej zwrotu. Może to być np. refundacja świadczeń otrzymana z innych Jednostek Organizacyjnych Pomocy Społecznej albo zwrot przez ZUS za Klienta, tak jak w Twoim przypadku. Ta możliwość jest dostępna na głównym oknie Pomostu w roli „Obsługa Klienta”, po wybraniu pozycji „Refundacje” z drzewka funkcji. Potwierdzone zwroty są ujmowane w raportach ze zrealizowanych świadczeń (analiza, tradycyjny raport), po zaznaczeniu opcji "zwroty".
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x