zwrot zatrzymanego prawa jazdy inny owd - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 mar 2019, 16:20

Zwrócił się do mnie pan, który mieszka od roku na terenie mojej gminy (bez meldunku, jest w składzie rodziny pani pobierającej u mnie fa), abym wystąpił o zwrot prawa jazdy, jako organ właściwy dłużnika. Nie mam pana w systemie, jako dłużnika, żadna gmina nie wystąpiła do mnie o podjęcie działań. Panu zatrzymano prawo jazdy w innej gminie, gdzie mieszkał wcześniej i ta gmina wysłała go do mnie. A ja zrobiłem wielkie oczy i powiedziałem, aby złożył stosowne pismo, aby mieć czas na skontaktowanie się z Wami. Co zrobić w takiej sytuacji?
Grygli
Stażysta
Od: 08 lut 2017, 11:58
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 19 mar 2019, 10:36

Nie miałam takiego przypadku, ale myślę, że aktualnie jesteś OWD i chyba musisz zbadać tą sprawę, czyli napisać do komornika i OWW o ustalenie 6 miesięcy wpłat. Przeprowadzić musisz z nim też wywiad. A potem do starostwa ze względu na aktualne zamieszkanie. Nie wiem, czy dobrze... ale ja bym tak zrobiła ;)
Emka2017
Referent
Od: 13 kwie 2017, 9:52
Zajmuję się: FA DM DE

Napisano: 19 mar 2019, 11:38

Dzięki za podpowiedź.Przeczytałem kilka wyroków i chyba tak należy postąpić.Pozdrawiam
Grygli
Stażysta
Od: 08 lut 2017, 11:58
Zajmuję się: ŚW/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x