zwroty- jak technicznie to wyglada u was?
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
zwroty- jak technicznie to wyglada u was?
Gdy ktos cos ma mi zwrócic to pobieram ile sie maksymalnie da z przyznanych swiadczeń także do tej pory nikt niczego sam nic mi nie spłacał tylko potrącałam. Dowiedziałam sie od ksiegowej, ze w innych opsach tak nie robia tylko wypłacaja normalnie swiadczenia, a dana osoba sama robi wpłaty i ze tak dla ksiegowości jest lepiej. Teraz mam z 500+ pobrac 4 raty np zasiłku rodzinnego i ksiegowa mi powiedziała żeby normalnie jej wypłacic pieniądze i że ona sama ma to wpłacic. Ja boje sie ze jak wypłące pieniadze za ten miesiąc to juz kasy na spłate NP nie zobacze.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: zwroty- jak technicznie to wyglada u was?
księgowa się ewidentnie musiała czegoś nabrać 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
jeżeli osoba obecnie ma świadczenia MUSISZ POTRĄCAć z bieżących (art. 30 ust. 6 ustawy o św. rodzinnych)
-
- Referent
- Kontakt:
no ja to wiem dlatego pójde z kierownikiem do radcy nech to od niego usłyszy to bede miała w koncu spokój*Ilona pisze:jeżeli osoba obecnie ma świadczenia MUSISZ POTRĄCAć z bieżących (art. 30 ust. 6 ustawy o św. rodzinnych)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW. ŚR.
- Kontakt:
My wypłacamy w kasie pieniądze i Pani która wydaje pieniążki ma karteczkę napisaną ile, kto i co i za co ma wpłacić.
niby właśnie w księgowości jest łatwiej.
A więc jak jest łatwiej to dlaczego mamy sobie nawzajem utrudniać pracę? Jak i tak jest beznadziejna...
niby właśnie w księgowości jest łatwiej.
A więc jak jest łatwiej to dlaczego mamy sobie nawzajem utrudniać pracę? Jak i tak jest beznadziejna...
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
BO PRZEPISY.
Jeśli strona ma ustalone NP i ma bieżące wypłaty, to OBOWIĄZKIEM organu jest dokonanie potrącenia z tych wypłat KROPKA
Jakieś karteczki i "ułatwienia dla księgowości" to jest niedopełnienie obowiązków służbowych przez ciebie. Kuźwa, to nie jest sklep spożywczy, że ma być łatwo tylko urząd - tu ma być zgodnie z prawem.
Jeśli strona ma ustalone NP i ma bieżące wypłaty, to OBOWIĄZKIEM organu jest dokonanie potrącenia z tych wypłat KROPKA
Jakieś karteczki i "ułatwienia dla księgowości" to jest niedopełnienie obowiązków służbowych przez ciebie. Kuźwa, to nie jest sklep spożywczy, że ma być łatwo tylko urząd - tu ma być zgodnie z prawem.
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Referent
- Kontakt:
juz raz stałam z ustawa w reku przed kierownikiem i wysłuchiwałam jak to ja moge utrudniac prace ksiegowości nawet do słowa mi dojc nie daliIks pisze:BO PRZEPISY.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Księgowość to jest państwo w państwie - wszystko dla nich, choćby wbrew przepisom, ale jeśli mają coś zastosować sami, bo ustawa tak mówi (choćby zwrot świadczeń nieodebranych do końca okresu zasiłkowego) to trzeba im prośby pisać i dyspozycje. Ja nie przepadam za księgowymi, niestety kontrole są z reguły nawet mniej kompetentne. 

Walka z wiatrakami since 1998.
Oprócz zwroty- jak technicznie to wyglada u was? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
świadczenie rodzicielskie / umowa zlecenia
do p. Tomka z Sygnity składki emerytalno-rentowe SP
Zasiłek pielęgnacyjny, termin załatwienia sprawy
przyznanie dodatku na dojazd zamiast na internat - oczywista
Swiadczenie pielęgnacyjne do kiedy
zgoda strony na zmianę decyzji a art. 32 ust. 1 uośr i art.
dod. z tyt. kształcenia i rehab. od kiedy wyrównać
Rezygnacja z emerytury na rzecz świadczenia piel.
zmiana ze swiadczenia przedemerytalnego na emeryture
wezwanie do zapłaty nienaleznie popbranych swiadczeń
Dochód osoby rozliczającej się podatkiem liniowym (PIT36L) j
decyzja w mechaniźmie zł za zł
potrącenia nienależnie pobrane
od kiedy wliczyć do dochodu ????
świadczenie pielegnacyjne - znaczny stopnien niepelnosprawno
uzysk z zasiłku dla bezrobotnych 2017r.