Chodzi mi jak rozumiecie rozliczanie funduszu alimentacyjnego na części tj 80 czy 60 oraz 20 i 20 oraz odsetki .Mam taki przypadek dłużnika który obecnie ma tylko zadłużenie z lat ubiegłych zaksiegowane jako osoba nieznana .W bieżącym czasie w/w dłużnik stara się o umorzenie długu i jest wiadomy adres i zaczął wpłacać zadłużenie .Moje pytanie jest takie jak go rozliczać czy jak mam zaksięgowane na 80% i 20% odsetki czy inaczej bo już się pogubiłam .Proszę o poradę jak wy robicie w takim przypadku.
u mnie sytuacja wygląda następująco - za każdym razem jak zmieni się podział należności dłużnika w związku ze zmianą miejsca zamieszkania lub osadzenia w ZK dostaję informację od pracownika merytorycznego z prośbą o przeksięgowanie zadłużenia wg podanych procentów - na takiej podstawie przeliczam na nowo prawidłowe %
tydzień temu skończyła mi się kontrola z wydziału finansowego z UW, przetrzepali dokładnie FA i Za. Nie miałam nic przeksięgowywane i nikt nic nie mówił, żeby było źle. To co było to zostaje a jak zmienia się sytuacja to wtedy księguję tak jak powinno być. Nie cofam się wstecz