jak to??
skoro to społdzielnia rachunki wystawia???
pytałam tu kiedyś o tio i pisali ze w takim przypadku to spoldzielnia potwuierdzxa a teraz takie odmienne zdanie znowu zglupiec mozna
wyróżniamy trzy typy:myślałam ze to musi zarzadca potwuierdzac a własciciel to w przypadku np domu jednorodzinnego gdzie nie ma innego zarzadcy
chodzi o przypadek gdzie właściciel ma wykupione mieszkanie w spółdzielni mieszkaniowej.pytałam tu kiedyś o tio i pisali ze w takim przypadku to spoldzielnia potwuierdzxa a teraz takie odmienne zdanie znowu zglupiec mozna
dokładnieZarządcą może być zarówno spółdzielnia, jak i osoba (właściciel mieszkania), która lokal wynajmuje. Nie ma reguły, każdy przypadek jest inny. Po to jest zapis - zarządca lub inna osoba pobierająca czynsz. Nie mozna odesłać lub nie przyjąc wniosku, bo nie ma podpisu pracownika spółdzielni. Jest podpis innej osoby pobierającej opłaty. To ona pobiera opłatę od lokatora (zarówno czynsz dla siebie i na opłaty do spółdzielni) i dopiero wtedy sama reguluje do spółdzielni. Pobiera opłaty? Pobiera.
Czego tu nie rozumieć?