ZZwFJ - zrealizowane dochody budżetowe - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 mar 2014, 12:51

Witam, proszę o pomoc - czy w Zestawieniu zmian w funduszu jednostki wykazujecie zrealizowane dochody budżetowe tylko te z Rb-27 S czy z Rb27S i Rb 27ZZ. Co mam zrobić, skoro Skarbnik nie chce, żeby wykazywać tu jakiekolwiek dochody, ponieważ dochody te są wykazywane też przez gminę i w skonsolidowanym ZZwFj się \"podwajają\"?
~Aga

Napisano: 11 mar 2014, 13:02

zasada jest taka: w tym sprawozdaniu wykazujesz wszystko, co masz zaksięgowane na koncie 800. czyli strona Wn tego konta to zmniejszenia, a strona Ma to zwiększenia. I nic więcej tu nie wykazujesz. W sprawozdaniu na saldo końcowe musi grać z saldem konta 800. Poza tym rachunek zysków i strat musi grac z księgowaniami na koncie 860, a bilans z saldami kont na koniec roku, i tyle :-)
~gumi

Napisano: 11 mar 2014, 13:13

Tak mam na kontach i tutaj gra, ale wykazywałam co roku Zwiększenia funduszu - zrealizowane wydatki budżetowe zgodne z Rb28S i zrealizowane dochody budżetowe Rb 27 (S i ZZ). Jak nie wykażę dochodów, to mi nie wyjdzie ;(
~Aga

Napisano: 11 mar 2014, 13:53

musisz wykazać, ty zrobisz dobrze, a Skarbniczka niech sobie robi, co chce. jak coś to oddaj jej tak jak ona chce,(jak nie będzie chciała Ci przyjąć Twojego) a sobie zrób drugie poprawne i zrób notatkę służbową.
~gumi

Napisano: 11 mar 2014, 14:04

Dziękuję gumi ;)
czyli jak co roku pójdę na kompromis i wykażę jak chce Skarbnik...

Może ktoś ma pomysł, jak prawidłowo wykazać?
~Aga

Napisano: 11 mar 2014, 22:46

Ja wykazuje w zestawieniu zmian w funduszu dochody z Rb 27S i Rb 27 ZZ, skarbnik nie mial nigdy uwag co do tego.
~ola

Napisano: 12 mar 2014, 8:51

ola zmień nick bo nas pomylą
~ola

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x