wydałam decyzję uchylającą potem ow wysłało o podjęcie działań dot.2 wierzycielki wezwanie na wywiad nie przyszedł inf do komnornika i nie robię wszczecia i decyzji bo już mam tylko wysyłam do prokuratury
w tym przypadku wydałbym druga decyzję albo jeżeli OWW przysłało wniosek przed całym postepowaniem to 1 wezw. 1 wszczęcie 1 decyzja
PS. ~xavier \" a jeśli dec wydana a na drugie wezwanie się stawił>? \"
nie miałem takiej sytuacji, raczej powinno byc skończone pierwsze w całości, ale w tym przypadku można iśc pod kontem uchylenia decyzji
Wystąpienie jednej z przesłanek z art. 5ust. 1-3 pozwala na uchylenie decyzji o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych, niezależnie od ustaleń organu w kwestii wywiązywania się dłużnika ze zobowiązań alimentacyjnych przez okres ostatnich 6 miesięcy. Ponadto na podstawie art. 154 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2013 r., poz. 267) decyzja, na mocy której żadna ze stron nie nabyła prawa, może być w każdym czasie uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał, lub przez organ wyższego stopnia, jeżeli przemawia za tym interes społeczny lub słuszny interes strony.