Spokojnie, jak za chwilę podumają co odwalili w przypadku decyzji odmownych to zaraz się jakieś pismo znajdzie, że one to są "tak zasadniczo i w sumie ten tego jakby tak na to popatrzeć trochę inaczej przez pryzmat intencji wicie rozumicie" przyznające i żeby je zmienić
Czy wszyscy będziecie już zmieniać decyzje na wypłaty w grudniu?? jutro może będzie aktualizacja, w e wtorek mamy wypłaty, nie zdążymy na bank
Ja mam wyplaty w czwartek, ale planuję jutro zacząć jak będzie aktualizacja, mam mało osób, podzwonię, przyjdą i chyba zdążę. Takie mam plany a co wyjdzie to sie okaże.
Ja zmieniam decyzje już dzisiaj, też mam mało osób i tym bardziej że było pismo by wypłacić wyrównania do końca grudnia
- wydaję decyzję, dzwonię po odbiór osobisty decyzji i wypłacam
- następnie wysyłam do komornika decyzję i informację do dłużnika w związku ze zmianą kwoty świadczenia
A czy te zmiany decyzji są obligatoryjnie do wykonania do końca 2024 czy można je zrobić w styczniu? Nie wiem czy damy radę się wyrobić bo we wtorek mamy wypłaty z funduszu a do zrobienia jest masę rodzinnego.
JA nie rozumie tego chorego ustawodawstwa, trąbią o zmianach od lipca, a wprowadzają w połowie grudnia wiedząc, że okres świadczeniowy w FA jest od października, a grudzień jest miesiącem gdzie epuapy i Casy są gorące od sprawozdań przekazywanych przez UW, jest okres zasiłkowy w rodzinnym, pieprzony bon, zmiany śp, przedłużanie orzeczeń itd