witam mam pracownicę która w styczniu przepracowała cały miesiąc, w lutym była 13 dni na chorobowym , w marcu 3 dni na chorobowym i do końca miesiąca na wypoczynkowym od kwietnia poszła na chorobowe i teraz jest na macierzyńskim . Czy należy się 13
Tzn jak rozumiem odpowiedź anii9, wliczyć też takiemu pracownikowi to stażowe które otrzymywał będąc na zwolnieniu lekarskim? A jeżeli pracownik od początku roku dostał tylko za 15 dni w styczniu wynagrodzenie później był na L4-ciąza i do końca roku macierzyński, to jemu za jaki okres naliczyć 13-stkę czy tylko za dni pracy?? czy pracy+ stażowe jakie później dostawał??
do jula2:
odpowiedziałam do sytuacji, gdy ta pracownica była chociaż 1 dzień na macierzyńskim ale jeszcze w 2015 roku (a tego od kiedy na nim była nie napisałaś)
do Wieśki:
pracy + stażowe jakie dostawał obok świadczeń chorobowych (stanowisko MPiPS z 20-01-2010 r.)
No dokładnie , ale jak ktoś napisał że wlicza się staż otrzymywany będąc na zwolnieniu lekarskim to chyba nie wliczać, wiem jest stanowisko MPiPS ale jak wspomniała Stella za czas efektywnie przepracowany?