Dzięki wielkie za szczegółowe info. Mam nadzieję, że ogarnęgopsbasia pisze: ↑06 wrz 2023, 14:42My robimy to w ten sposób, że wpisujemy wszystkie osoby, w stosunku do których chcemy pozyskać informację do arkusza kalkulacyjnego, specjalnie przygotowanego do tych celów przez ZUS. Następnie na PUE ZUS wybieramy wśród usług wniosek OK-WUD, zaznaczamy podstawę udostępnienia danych, piszemy jakie informacje chcemy pozyskać, importujemy dane osób z wcześniej wspomnianego arkusza kalkulacyjnego i program sam tworzy wnioski dla poszczególnych osób. Podpisujemy profilem PUE albo podpisem kwalifikowanym i wysyłamy. Drukujemy poszczególne wnioski i włączamy do akt. Obecnie nawet tego samego dnia mamy odpowiedź.
gopsbasia pisze:My robimy to w ten sposób, że wpisujemy wszystkie osoby, w stosunku do których chcemy pozyskać informację do arkusza kalkulacyjnego, specjalnie przygotowanego do tych celów przez ZUS. Następnie na PUE ZUS wybieramy wśród usług wniosek OK-WUD, zaznaczamy podstawę udostępnienia danych, piszemy jakie informacje chcemy pozyskać, importujemy dane osób z wcześniej wspomnianego arkusza kalkulacyjnego i program sam tworzy wnioski dla poszczególnych osób. Podpisujemy profilem PUE albo podpisem kwalifikowanym i wysyłamy. Drukujemy poszczególne wnioski i włączamy do akt. Obecnie nawet tego samego dnia mamy odpowiedź.
Podaj adres e-mail to Ci wyślę. Próbowałam dodać załącznik tutaj ale coś mi nie wychodzimilenka2013 pisze: ↑07 wrz 2023, 8:59gopsbasia pisze:My robimy to w ten sposób, że wpisujemy wszystkie osoby, w stosunku do których chcemy pozyskać informację do arkusza kalkulacyjnego, specjalnie przygotowanego do tych celów przez ZUS. Następnie na PUE ZUS wybieramy wśród usług wniosek OK-WUD, zaznaczamy podstawę udostępnienia danych, piszemy jakie informacje chcemy pozyskać, importujemy dane osób z wcześniej wspomnianego arkusza kalkulacyjnego i program sam tworzy wnioski dla poszczególnych osób. Podpisujemy profilem PUE albo podpisem kwalifikowanym i wysyłamy. Drukujemy poszczególne wnioski i włączamy do akt. Obecnie nawet tego samego dnia mamy odpowiedź.
a gdzie znajde ten arkusz?