Dzięki gumi a podpowiedz jeszcze jak możesz:
do 31.01 macierzyński, później urlop wyp. luty marzec i następnie urlop wychowawczy czy z wynagrodzenia za urlop będzie 13 ?
A czy są jakieś zmiany w naliczeniach 13-tki w stosunku do roku poprzedniego?? (oprócz niewymagalności przepracowania 6-ciu m-cy w dodanych przypadkach).
Nadal stażowy w całości??? (pomimo np.choroby)
Z dniem 29 czerwca 2013 r. weszła w życie ustawa z dnia 10 maja 2013 r. o zmianie ustawy o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym dla pracowników jednostek sfery budżetowej (Dz. U poz. 746).macierzyńskie się wlicza
Zgodnie z wprowadzaną regulacją, pracownicy korzystający z urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego, urlopu ojcowskiego, urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego oraz dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, będą zwolnieni z obowiązku przepracowania u danego pracodawcy co najmniej 6 miesięcy w roku kalendarzowym jako warunku nabycia prawa do wynagrodzenia rocznego. Reszta chyba bez zmian
Jeszcze raz:W naszej jednostce dodatek stażowy podczas choroby jest wypłacany w całości, ale z podziałem na część przypadającą za okres choroby i okres wykonywania pracy. Czy do podstawy trzynastki należy wliczyć cały dodatek stażowy, czy tylko tę część, która dotyczy okresu faktycznego wykonywania pracy? I czy jeśli odejmujecie od podstawy naliczenia trzynastki wynagrodzenie za 2 dni opieki albo urlop okolicznościowy to wyliczacie od samego zasadniczego czy też od stażowego? Spotkałam się z różnymi inter[retacjami i sama nie wiem co mam robić.