18 lat - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 sie 2016, 8:52

ja nie Kacha 25 , ale też ci moge odpowiedzieć ,do końca okresu zasiłkowego , a jak skonczy 18 lat to : zaświadczenie ze szkoły,ksero dowodu osobistego, niech napisze oświadczenie, że nadal pozostaje na utrzymaniu matki,czy otzrymywała od dłuznika lub od komornika jakieś pieniądze tytułem alimentów, pouczam że nie może brac, bo będą nienialeznie pobrane, o aktualnej sytuacji dochodowej, ( czy np. nie podjęła zatrudnienia), pouczam taką osobe ,kiedy przysługuje pełnoletniej fundusz, i jakie sa zasady , a kiedy nie przysługuje,musi wskazać sposób dalszej wypłaty FA, np swój nr konta lub upowaznienie dla matki, i wtedy musi mi napisac, że została pouczona o przepisach ustawy, decyjzji nie uchylam,Kacha 25 udziela bardzo kompetentnych odpowiedzi, tu musze ja pochwalić, bo ja też skorzystałam z jej rad
GRAS

Napisano: 03 paź 2016, 13:26

Jeśli przyznajecie świadczenie do końca okresu świadczeniowego, to w decyzji przyznającej dajecie warunek z art. 162 par. 2 kpa, że ma - po ukończeniu 18 lat przez osobę uprawnioną - dostarczyć co najmniej:
1. zaświadczenie, że osoba uprawniona się uczy,
2. upoważnienie osoby uprawnionej do reprezentowania ją przez rodzica?
opsik28

Napisano: 03 paź 2016, 15:06

opsik28 pisze:Jeśli przyznajecie świadczenie do końca okresu świadczeniowego, to w decyzji przyznającej dajecie warunek z art. 162 par. 2 kpa, że ma - po ukończeniu 18 lat przez osobę uprawnioną - dostarczyć co najmniej:
1. zaświadczenie, że osoba uprawniona się uczy,
2. upoważnienie osoby uprawnionej do reprezentowania ją przez rodzica?
Podobne pytanie już dzisiaj było.Wystarczy ruszyć 4 litery i przeczytać odpowiedź.
gość_gość

Napisano: 04 paź 2016, 8:00

Wydawało mi się, że przeszukałam wszystko na ten temat na forum i owszem było na ten temat, ale niezupełnie dokładnie i nie mogłam sobie odpowiedzieć na te pytania, a zwłaszcza na pytanie, czy dajecie warunek, żeby dostarczyli upoważnienia. Wiem, że żądacie upoważnień, ale czy wpisujecie je w decyzji jako warunek. Więc, jakby ktoś dokładnie na to odpowiedział, byłabym wdzięczna.
opsik28

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x