18 latek
18 latek
już sama nie wiem:
dwoje dzieci pierwsze 18 lat kończy np w czerwcu i tutaj występuje przekroczenie kryterium i oczywiście drugie dziecko np 10 lat ! do kiedy będzie pobierało świadczenie 2 dziecko???
w łodzi mówili ze do końca okresu zasiłkowego - ponoć mazurkiewicz mówi , że ucinać wraz z ukończeniem przez 1 dziecko 18 lat i jak to w końcu jest????
dwoje dzieci pierwsze 18 lat kończy np w czerwcu i tutaj występuje przekroczenie kryterium i oczywiście drugie dziecko np 10 lat ! do kiedy będzie pobierało świadczenie 2 dziecko???
w łodzi mówili ze do końca okresu zasiłkowego - ponoć mazurkiewicz mówi , że ucinać wraz z ukończeniem przez 1 dziecko 18 lat i jak to w końcu jest????
Re: 18 latek
Do końca czerwca.manianka pisze:już sama nie wiem:
Oczywiście, że nie do końca okresu zasiłkowego, głupota totalna. Przysługuje do momentu ukończenia przez pierwsze dziecko 18 lat. Tyle, że w tym wypadku nie jest podzielne na dni i przysługuje do końca miesiąca w którym pierwsze dziecko kończy 18 lat.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dzielić na dni
Młodszemu przysługuje do momentu kiedy starsze dziecko ukończy 18 lat ale bez podziału na dni tylko do ostatniego dnia miesiąca, w którym starszy brat kończy 18 lat. Załóżmy, że starszy kończy 18 lat 14.07 to zasiłek nalezu mu się do 13.07 a młodszemu do 31.07
gdzie jest zapis, że Młodszemu przysługuje do momentu kiedy starsze dziecko ukończy 18 lat ale bez podziału na dni tylko do ostatniego dnia miesiąca, w którym starszy brat kończy 18 lat.
Ja też się pytam gdzie jest w ustawie napisane że w tej sytuacji wypłacamy młodszemu dziecka do końca miesiąca? Pewnie opieracie się na jakiś komunikatach ministerstwa
dzieli się gdy się urodzi albo ukończy 18 lat, pierwsze ukończy 18 lat to się dzieli, drugie nie ukończy 18 lat to za cały miesiąc, tak wynika wprost z ustawy a nie z pieprzenia mazura
*** pokaż mi proszę gdzie w ustawie jest że na to drugie dziecko które nie kończy 18 lat to wypłacamy za cały miesiąc, bo mam wątpliwości
- Malwina69
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak . Ja tez chce wiedzieć GDZIE w ustawie to jest bo potrzebuje uzasadnić decyzje i co mam napisać
? Bo drugie robi się pierwszym?

Oprócz 18 latek - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
czy jak US sprawdziłam w empatii, toc zy?
firma
praca za granicą a świadczenie
do ukonczenia 18 r.ż.
świadczenia
nr wniosków i dec. 500+
wniosek przez internet proszę o pomoc
pkt 6 wniosku
SKŁAD RODZINY - ELMER I INNI POMÓŻCIE
świadczenia z mops
dokumenty
fundusz alimentacyjny
Należy się 500 +?