1x1 czy robicie wszczecia postepowania

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
LucB
Referent
Zajmuję się: wszystko
Kontakt:

1x1 czy robicie wszczecia postepowania

Post autor: LucB »

Kobietka przynosi dochód uzyskany , po przeliczeniu wychodzi przekroczenie dochodu i 1x 1 , czy w takim wypadku potrzebna jest jej zgoda na zmianę decyzji, czy wszczęcie z urzędu, czy może od razu robimy decyzje zmieniającą na 1x 1
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: 1x1 czy robicie wszczecia postepowania

Post autor: Szarak »

Ja jak zmieniam z pełnych kwot na zł za zł to robię wszczęcie z urzędu. Za zgodą strony można (ale ja się tego wystrzegam).
Justice
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: Justice »

a co w przypadku kiedy osoba napisze mi oświadczenie, że zapoznała sie z aktami sprawy, jest świadoma przekroczenia progu dochodowego i zmiany decyzji oraz że nie wnosi uwag?
Bo właściwie wszczyna się postępowanie po to, żeby osoba mogła zapoznać sie z aktami sprawy i wnieść uwagi i zastrzeżenia.
A jeżeli już o tym wie to konieczne jest wszczynanie postępowania przed zmianą decyzji?
jollaa
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: jollaa »

Jak osoba napisze zgodę na zmianę decyzji, to nie robię już zawiadomienia o wszczęciu postępowania z urzędu i od razu wydaję decyzję.

Jak nie ma zgody strony, to trzeba wszcząć postępowanie z urzędu i dać termin na zapoznaje się z aktami. Od razu nie można robić decyzji w tej sytuacji.
ODPOWIEDZ