200 twardych walidacji w ZC

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Beatris

200 twardych walidacji w ZC

Post autor: Beatris »

w wynikach weryfikacji ZC pojawiło się full twardych walidacji. Dotyczą: "Dla wnioskodawcy brak, co najmniej jednego z elementów: imię, nazwisko, PESEL/NUMER, stan cywilny, obywatelstwo, miejsce zamieszkania."
Nigdy mi takie walidacje nie występowały. Przecież mam uzupełniony pesel i miejsca zamieszkania oraz stany cywilne. Ponadto jak znaleźć idRodziny?
Help
kia

Re: 200 twardych walidacji w ZC

Post autor: kia »

tylko 200? Nam wybiło ponad 11300! ;)
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ludek »

Beatris pisze:w wynikach weryfikacji ZC pojawiło się full twardych walidacji. Dotyczą: "Dla wnioskodawcy brak, co najmniej jednego z elementów: imię, nazwisko, PESEL/NUMER, stan cywilny, obywatelstwo, miejsce zamieszkania."
Nigdy mi takie walidacje nie występowały. Przecież mam uzupełniony pesel i miejsca zamieszkania oraz stany cywilne. Ponadto jak znaleźć idRodziny?
Help
Jak nazwisk klientów nie wpisujecie to tak potem jest.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
xxxx

Post autor: xxxx »

ja mam to samo, pewnie znów kolejna poprawka z "twardą "niespodzianką....masakra, kiedy to sie skończy
kia

Post autor: kia »

to co my teraz zrobimy?!
xxxx

Post autor: xxxx »

chyba cos w cas-ie grzebią bo mi nagle sie wszystko naprawiło wiec puscilam zc z rodzinnego
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Beatris pisze:w wynikach weryfikacji ZC pojawiło się full twardych walidacji. Dotyczą: "Dla wnioskodawcy brak, co najmniej jednego z elementów: imię, nazwisko, PESEL/NUMER, stan cywilny, obywatelstwo, miejsce zamieszkania."
U nas pomogło dopiero ustawienie stopnia niepełnosprawności u tych osób (Której nie mają oczywiście), nawet dostawca oprogramowania rozłożył ręce.
Walka z wiatrakami since 1998.
aga2385
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aga2385 »

Ja miałam podobny problem, zrobiłam w sygnity korektę zbioru i wgrałam jeszcze raz do CAS, wszystkie twarde walidacje zniknęły :-) może to cos ci pomoże tez
aga2385
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aga2385 »

Ja miałam podobny problem, zrobiłam w sygnity korektę zbioru i wgrałam jeszcze raz do CAS, wszystkie twarde walidacje zniknęły :-) może to cos ci pomoże tez
ODPOWIEDZ