Witam mam pytanie jak liczycie dochody Pani/Pana jeśli np w lipcu 2022 ukończył 26 lat. Czy łączycie i liczycie średni dochód? Czy jak niektórzy moim zdanie co jest nie sprawiedliwe dla wnioskodawcy dublują dochód liczą nieopodatkowany na 12 miesięcy a od sierpnia do grudnia dochód dzielą na 5 miesięcy.
Ja wprowadziłam nieopodatkowany na 12 miesięcy
i opodatkowany tez na 12 miesięcy bo jest ciągłość zatrudnienia od kilku lat. Co byście zrobili, ktoś może był na szkoleniu i było to tłumaczone. Niby to nie jest doprecyzowane.
26 lat w trakcie roku bazowego - jak liczycie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: 26 lat w trakcie roku bazowego - jak liczycie?
nikt nie ma zdania? serio?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Nigdy nie liczyliśmy takiego dochodu na 12 mcy, niby nieopodatkowany ale traktowany przecież na równi z każdą pracą, będący i uzyskiem i utratą. to jak ktos poszedł do pracy w grudniu 2022 zarobił 6 tys i ma ciagłość zatrudnienia to liczyłoby sie mu 500 zł miesięcznie i wypłacało rodzinne przez kolejny rok? No chyba nie, przynajmniej nawet mi to nie przyszło do głowy.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Nie o to chodzi to logiczne ze wtedy nie na 12 miesięcy.kalina.malina pisze: 28 wrz 2023, 14:29 Nigdy nie liczyliśmy takiego dochodu na 12 mcy, niby nieopodatkowany ale traktowany przecież na równi z każdą pracą, będący i uzyskiem i utratą. to jak ktos poszedł do pracy w grudniu 2022 zarobił 6 tys i ma ciagłość zatrudnienia to liczyłoby sie mu 500 zł miesięcznie i wypłacało rodzinne przez kolejny rok? No chyba nie, przynajmniej nawet mi to nie przyszło do głowy.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
No to nie rozumiem pytania. Ciągłość zatrudnienia to cały dochód z MF ze wszystkich rubryk na 12 mcy... Gdzie i jak to powpisujesz to od ciebie zależy, aby wynik był prawidłowy.
Oprócz 26 lat w trakcie roku bazowego - jak liczycie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dłużnik adres
sprawozdanie tab.F wiersz 2
skład rodziny - proszę o pomoc
dłużnik alimentacyjny za granicą a przyłączenie się do komornika
Pełnoletnia - szkoła: słuchacz liceum dla dorosłych
upadłość dłużnika a BIGI
Od kiedy się nie należy FA?
Skład rodziny z wyrokiem o zakazie zbliżania się
rodzaj szkoły
alimenty na inne dziecko
Do ponownego rozpatrzenia - raty/częściowe umorzenie - wezwanie dłużnik
Dziennik Ustaw