3.10.16 r. Czarny Poniedziałek - strajkujecie?

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
Idalia

Re: 3.10.16 r. Czarny Poniedziałek - strajkujecie?

Post autor: Idalia »

Ja będę protestować przeciw protestowi. W ramach protestu ubiorę się na biało.
Serduszko bije już chyba ok 6 tyg. ciąży.
kolo32

Post autor: kolo32 »

Ja jestem za ochroną życia poczętego, ale....
co np z ciążą pozamaciczną. Jeżeli mi się przydarzy to jestem skazana na śmierć, bo lekarze nie będą mogli jej usunąć?
Czy w takim przypadku też będzie obowiązywał zakaz?
A czy porobię ciążę to będę przesłuchiwana na policji.
Te pytania wynikają z mojej wiedzy szczątkowej ponieważ nie wgłębiałam się w temat.
kolo32

Post autor: kolo32 »

Poronię - miało być
Gość

Post autor: Gość »

strajkujemy, mieć wybór to najważniejsza rzecz, nie może ktoś narzucać innym swoich poglądów
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dzibar »

Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Wiadomości › Kraj
30 wrz, 20:43
Jerzy Owsiak wspiera protestujące kobiety

"Restrykcyjna i kompletnie nie do przyjęcia w dzisiejszej Europie propozycja nowej ustawy nic nie rozwiąże, nic nie zmieni, napompuje tylko balon strachu i zbuduje masę konfliktów w przyszłości" - napisał na swoim profilu facebookowym Jerzy Owsiak, komentując w ten sposób projekt zaostrzający ustawę antyaborcyjną. Szef WOŚP zadeklarował także, że on i jego "załoga" dołączają do poniedziałkowego "czarnego protestu".
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jerzy-ow ... ety/9b1b6v

Hucpa i kupczenie życiem bezbronnych dzieci - ot co tak widzę te szykowania protestu

POd hasłem PO trupach do celu
Dzidka
Gość

Post autor: Gość »

wiesz jak leczy się choroby autoimmunologiczne? Jeśli kobieta jest w ciąży odmawiają leczenia, brak leczenia = śmierć, to samo dotyczy raka, odmowa badań tk i innych bo ciąża a ciąża pozamaciczna albo zagrażająca życiu kobiety bo np nagle w trakcie ciąży okazało się ze ma niewydolność jakiegoś narządu. Jak można kobietę zgwałcona zmuszać do urodzenia dziecka? Chciałabyś urodzić dziecko z gwałtu, albo aby odmówiono ci leczenia bo jesteś w ciąży? Praktycznie dobrano by leki bezpieczne dla płodu, ale nieskuteczne w leczeniu choroby? Chciałabyś oślepnąć w wyniku ciąży? Poznaj najpierw osoby który donoszenie ciąży bardzo zaszkodziło, osoby które zmarły na raka bo chciały za wszelką cenę urodzić dziecko. Albo chciałabyś wychowywać chore dziecko, gdzie w naszym państwie pieniądze na taki dziec są tak śmieszna, potem te rodziny zmuszone są do żebrania po opiekach czy fundacjach na leczenie, czy życie, Pomagasz codziennie takiej rodzinie, która ma chore dziecko, dźwigasz je? myjesz pielęgnujesz 24/dobę bo nie stać cię na opiekunkę? Wspierasz finansowo leczenie miesiąc w miesiąc w minim 100zł? Potem dopiero komentuj.
Też nie jestem zwolennikiem aborcji ale czasami są sytuacje gdzie ona jest konieczna, dlatego ten "kompromis" jest ważny by go utrzymać.
Nikt nie zmusza kobiety by usuwała ciążę, to jest wybór każdej kobiety, jej ciało o jej wybór, bardzo często jej osobisty dramat, bo ona to przeżywa, Myślisz że wiekszosć kobiet usuwa ciąże dla samego chcenia? Nie oceniaj, nie komentuj, daj wybór, też chciałabyś mieć wybór gdyby ktoś ciebie zgwałcił i w wyniku tego zaszłabyś w ciążę. Czyżby twój mąż z radością przyjął wiadomość, "o kochanie fajnie ze mamy dzidzię z tego gwałtu, będę chował jak swoje, pójdę z nim pochwalić się kolegom, niech też tak zrobią"
Nie może garstka fanatyków odbierać wolnej woli, to że PiS wygrało w wyborach to ledwie 19-20% społeczeństwa, bo trzeba doliczyć osoby które an wybory nie chodzą.
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Gościu do kogo ta mowa?
Dzisiaj nikogo się nie leczy - tylko jak fakty mówią za siebie - zabija się ( sama byłam świadkiem jak robiono sekcję zwłok kobiecie ktora poszla rodzić, normalnie w normalnym czasie i już nie wrocila po urodzeniu do domu.
To sa dzisiaj fakty.
Ja też rodziłam i do ostatniego dnia chodziłam do pracy.
Nie zabieraj wiec glosu tak gdzie masz niewiele do powiedzenia. Ciąża to nie choroba tylko normalny stan i tak powinien być traktowany, a jeżeli jest patologia to powinien być traktowany jak każda patologia.
I jeszcze jedno - jestem pracownikiem socjalnym środowiskowych, który wchodzził w srodowisko normalnie na wywiady.

O czym więc mowa?
Wmawianie komuś, że aborcja to nie zbijanie tylko ratowanie kobiet to obłuda tych ktory w poniedzialek będą szli w POchodzie i wmawiali, że PO trupach do celu to sposób na uratowanie kobiet i przedłużenie życia.

Ja z pewnością nie dam się na to nabrać
Zabójstwo to zabójstwo
Dzidka
angoc

Post autor: angoc »

Co kilka lat ożywa w debacie publicznej w Polsce dyskusja na temat aborcji albo eutanazji. Ostatnia z takich debat dotyczyła chyba eutanazji? Obecnie, za sprawą projektów ustaw skierowanych do prac w Sejmie, popularna stała się kwestia aborcji. Od wielu lat jestem bardzie lub mniej czynnym uczestnikiem tych ważnych debat, które dotyczą kwestii życia i śmierci, prawa do życia, prawa do śmierci lub prawa do zabicia osoby ludzkiej (eutanazja, aborcja, inne).

Osoby, które roszczą sobie prawo do decydowania o życiu płodu (osoby ludzkiej) w łonie matki, skracaniu marnej egzystencji osób ciężko chorych, często używają terminu „średniowiecze” wobec argumentów obrońców życia, którzy bronią ludzkie życie od jego poczęcia do naturalnej śmierci. Warto sobie zadać pytanie: A jak było w czasach antycznych? Jak kwestię życia i śmierci oraz swoje obowiązki w tej sprawie postrzegali ówcześni lekarze?

O eutanazji i aborcji w czasach antycznych

"Przysięga Hipokratesa" - recytowana w języku starogreckim. W oryginalnej wersji jej tekstu były słowa: "Nigdy nikomu, także na żądanie, nie dam zabójczego środka ani też nawet nie udzielę w tym względzie rady; podobnie nie dam żadnej kobiecie środka poronnego".

Hipokrates z Kos, Hippokrates – lekarz grecki, jeden z prekursorów współczesnej medycyny, obdarzony przydomkiem "ojca medycyny".

Żył w latach 460-377 p.n.e. (przed Chrystusem).

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=Q5FHZx0oOqs
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (25.06 KiB) Przejrzano 124 razy
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... sce/232l1d

"Małgorzata Terlikowska: nie ma nic gorszego dla kobiety w ciąży, jak brak wsparcia mężczyzny
Bartosz Rumieńczyk Redaktor Onet Wiadomości

Publicystka i etyk Małgorzata Terlikowska uważa, że wreszcie nadszedł czas, by wypracować porządne prawo chroniące życie od poczęcia do naturalnej śmierci. Pytana o projekt całkowitego zakazu aborcji, podkreśla, że nie ma w nim ani nic restrykcyjnego, ani radykalnego. - Autorzy ustawy wielokrotnie prostowali już kłamstwa na jej temat - podkreśla. A pytana o wielkie dramaty zgwałconych kobiet, mówi mocno: to dziecko ponosi największą karę. - Dziwię się, że nikt nie żąda kary śmierci dla gwałcicieli za tę zbrodnię. Środowiska proaborcyjne widzą tylko jedno rozwiązanie - zauważa. - Bardzo się cieszę, że dziś tak mocno wybrzmiewa kwestia męskiej odpowiedzialności za kobietę i za dziecko - dodaje.

Pozwoliłam sobie skopiować opinię pani Małgorzaty Terlikowskiej bo w aspekcie pomocy społecznej w tej akurat kwestii - zgodnie z zasadą subsydiarności" ma ona zasadnicze znacenie, wsparcie bowiem mżczyzny i odpowiedzialnośc wspolna to podstawowa sprawa w kwestii aborcji - a w projektach tak malo brana pod uwagę
Dzidka
ODPOWIEDZ