3 faktury - energia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 wrz 2015, 10:08

Witam, mam pytanie odnośnie faktury. A mianowicie wnioskodawca od stycznia zmienił umowę i teraz faktury za zużycie ma przesyłane co miesiąc a nie co pół roku jak wcześniej było. Więc złożył wniosek we wrześniu , natomiast w domu miał faktury za energię za 3 miesiące tj. rozliczenie za czerwiec, lipiec oraz sierpień. Dostarczył te 3 faktury. Czy w takim wypadku powinnam żądać 6 faktur za okres 6 miesięcy? Czy wystarcza tylko te 3? Teraz pytanie jak wyliczyć ryczałt? Rozumiem, że gdy mam styczność z 1 fakturą (tj. rozliczenie z 6 miesięcy) to sumuje wartości i dziele przez zużycie. Ale jak odnieść się do tych 3 faktur, czy mam zrobić tak samo?? Zsumować odpowiednie wartości netto z każdej z faktu i podzielić przez sumę kwh zliczonych ze wszystkich 3 faktur? Oczywiście wiadomo , że potem an kwotę brutto. Ale proszę serdecznie o odpowiedź. Czy kolejnym razem powinnam powiedzieć by dostarczył 6 faktur z okresu 6 miesięcy, czy spokojnie wystarcza te 3??
zozole

Napisano: 24 wrz 2015, 19:47

Moim zdaniem wystarczają te 3, a nawet 1. W przepisie mówi się o rachunku za ostatni okres, a nie za ileś miesięcy.
Jeśli jest ich więcej niż 1, to sumowanie konieczne.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 25 wrz 2015, 7:54

Dzięki wielkie;)
zozole

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x