3 miesiące na uzupełnienie wyroku, covid a termin

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

3 miesiące na uzupełnienie wyroku, covid a termin

Post autor: madzix »

Pani 27 lutego dostała od nas pismo o 3 miesiącach na dostarczenie wyroku, w trakcie terminy były wydłużone itp. jak teraz policzyć te 3 miesiące ?
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: 3 miesiące na uzupełnienie wyroku, covid a termin

Post autor: ~o~ »

- jakoś tak
od 28.02.2020r. do 8.03.2020r.
......przerwa....
od 25.05.2020r. ...
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

Najpierw musisz ustalić od kiedy liczysz kiedy zostały zawieszone terminy. Do wyboru masz 14 marca lub 31 marca. Później musisz ustalić od kiedy odwieszasz termin 23 maja czy 24 maja. U mnie zostało przyjęte 14 marca - zawieszenie, 24 maj - odwieszenie (ale może to ulec zmianie bo moje UW stoi za terminem 23 maj)
Kasiulaaa88
Referent
Zajmuję się: SW/ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: Kasiulaaa88 »

witaj w klubie mam tą sama sytuację :D u nas przyjmujemy że zawieszenie jest od 31 marca do 23 maja czyli od 24 liczę już dalej termin. Ja przeliczam na dni bo jak to inaczej zrobić? Liczę że miesiąc ma 31 dni i tak mam zamiar odliczyć te 3 miesiące ;)
Czy jak nie doniesie mi po tych 3 miesiącach to zawieszam postępowanie? Bo w sumie mam pierwszy taki przypadek i to jeszcze w czasie epidemii - to trzeba mieć farta :D
ODPOWIEDZ