TE ich wyjaśnienia to więcej namotały niż pomogły!

Czy max 60 dni to jest suma osób przyjętych, czy 60 dni na dany podmiot bez względu na liczbę osób które w tym okresie przyjął?
daj znać jak otrzymacie odpowiedź na pismoRaa pisze: ↑21 kwie 2022, 10:22Jak jeszcze odpowiedź w pkt 7, że 60 dni liczyć od dnia przekroczenia granicy jakoś da się wkomponować w wypłatę o ten fragment powyżej rozwala system.Dopuszczalne jest zatem przyznanie jednemu podmiotowi kilku świadczeń, jeśli wszystkie z nich łącznie nie przekroczą 60 dni. Innymi słowy zawsze maksymalny okres, na który może zostać przyznane świadczenie będzie wynosił 60 dni, niezależnie od tego ilu obywatelom Ukrainy dany podmiot zapewniał zakwaterowanie i wyżywienie i w jakim okresie to następowało.
Z naszej strony poszło pismo czy na pewno chcieli to napisać bo jeśli mam się ograniczyć do sumy dni max 60 to w tym momencie niewłaściwie wypłaciłem jednej pani te 40 zł bo ona przyjęła 9 osób i zgłosiła rozliczenie za kilkanaście dni.
Biankaaa pisze: ↑23 kwie 2022, 1:32daj znać jak otrzymacie odpowiedź na pismoRaa pisze: ↑21 kwie 2022, 10:22Jak jeszcze odpowiedź w pkt 7, że 60 dni liczyć od dnia przekroczenia granicy jakoś da się wkomponować w wypłatę o ten fragment powyżej rozwala system.Dopuszczalne jest zatem przyznanie jednemu podmiotowi kilku świadczeń, jeśli wszystkie z nich łącznie nie przekroczą 60 dni. Innymi słowy zawsze maksymalny okres, na który może zostać przyznane świadczenie będzie wynosił 60 dni, niezależnie od tego ilu obywatelom Ukrainy dany podmiot zapewniał zakwaterowanie i wyżywienie i w jakim okresie to następowało.
Z naszej strony poszło pismo czy na pewno chcieli to napisać bo jeśli mam się ograniczyć do sumy dni max 60 to w tym momencie niewłaściwie wypłaciłem jednej pani te 40 zł bo ona przyjęła 9 osób i zgłosiła rozliczenie za kilkanaście dni.