500 + a wnioski i obsługa elektroniczna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 18 lut 2016, 12:28

Witam wszystkich zaiteresowanych tematem 500 +

Mnie bardzo nurtuje jak ma wyglądać obsługa klienta elektronicznie ??

Jak będziemy te wnioski pozyskiwać i je obrabiać/ U nas w urzędzie na epuap nie ma zakładek na te wnioski np. o rodzinne, i co ktoś złoży a ja decyzję mam też w formie elektronicznej mu wysłać, gdyby to sama decyzja to pikuś ale jak znam życie to będą potrzebne dokumenty np. jakieś oświadczenie i jak wtedy korespondować z takimi osobami??
Ktoś z was wie jak to ma wyglądać,
bo już o tych wnioskach ze zus i banków to nie wspomnę, jak one w praktyce maja nam je przekazywać??
Niestety u nas ludki już się o formę elektroniczna dopytaywali dawno .... :(
rafa_19

Napisano: 18 lut 2016, 12:56

5. Wniosek i załączniki do wniosku określone w ust. 4 mogą być składane drogą elektroniczną za pomocą systemu teleinformatycznego:
1) utworzonego przez ministra właściwego do spraw rodziny;
2) udostępnianego przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych;
3) banków krajowych świadczących usługi drogą elektroniczną spełniających wymogi określone w informacji zamieszczonej na stronie podmiotowej Biuletynu Informacji Publicznej ministra właściwego do spraw rodziny po uzgodnieniu zministrem właściwym do spraw informatyzacji;
4) wskazanego w informacji, o której mowa w pkt 3.
6. Minister właściwy do spraw rodziny po uzgodnieniu z ministrem właściwym do spraw informatyzacji, w informacji, o której mowa w ust. 5 pkt 3:
1) wskaże wymogi, które muszą spełniać systemy teleinformatyczne banków krajowych, o których mowa w ust. 5 pkt 3;
2) może wskazać systemy teleinformatyczne, za pomocą których mogą być składane drogą elektroniczną wniosek i załączniki do wniosku określone w ust. 4.

Nasze oprogramowanie będzie przygotowane do przyjęcia wniosków elektronicznych:

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 62016-1054

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x