500+ dla ukrainców

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
mmn

500+ dla ukrainców

Post autor: mmn »

ukrainiec złożył wniosek o 500+. Ma kartę pobytu na pobyt czasowy. Jest uwaga "dostęp do rynku pracy". Czy taka karta wystarczy żeby przyznać świadczenie wychowawcze. Czy potrzebne są jakieś dodatkowe dokumenty bo mam wątpliwość art. 1 ustawy ust 2 pkt d ... posiadającym kartę pobytu z adnotacją "dostęp do rynku pracy" .. z wyłączeniem obywateli państw trzecich, którzy mają prawo do wykonywania pracy na podstawie wizy.
O co tu chodzi, czy musimy sprawdzać na jakiej podstawie ukraińcy mają prawo do wykonywania pracy?
Wypowiedzcie się proszę.
gasiak

Re: 500+ dla ukrainców

Post autor: gasiak »

wystarczająca jest karta pobytu z adnotacją dostęp do do rynku pracy
Gość

Post autor: Gość »

Dzięki!
zagwostka

Post autor: zagwostka »

A co jeśli mąż ma kartę pobytu z dostępem do rynku pracy a żona nie i oboje mieszkają w Polsce?
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Niech mąż wypełnia wniosek.
zagwostka

mąż złożył wniosek, żona w składzie rodziny, nie mogę jej dodać do wniosku bo system krzyczy że brak numeru cudzoziemca
zagwostka

zapomniałam dodać, program SYGNITY
zagwostka

Ktoś coś? Prosze o pomoc
ugabuga

Post autor: ugabuga »

A we wniosku co Ci wpisał mąż u żony pod numerem PESEL którego nie ma? Ja bym zrobił to tak, - karty pobytu nie ma żona, to tego numeru nie wpiszesz, ale na "logikę" zasugerowałbym podać numer paszportu.
zagwostka

Nr pesel Pana też nie mam.
ODPOWIEDZ