Kolejne wypociny Pani minister

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Kolejne wypociny Pani minister

Post autor: voodoo »

https://finanse.wp.pl/kat,1033699,title, ... aid=1172f6

Ogólnie to kilka zdań mnie śmieszy:
Rafalska powiedziała, że wiele rodzin wyraża niepokój, iż nie mogą realizować planów wakacyjnych
Apeluję do samorządów, żeby usprawniły proces wydawania decyzji i przyspieszyły również płatności.
Jak mówiła, obecnie samorządy są na trudniejszym etapie - wydawania decyzji i przepracowania wniosków. - Tu wychodzi sprawność organizacyjna, umiejętność poradzenia sobie z obsługą tych wniosków - oceniła.
Teraz tak- co mnie kobieto obchodzą rodziny, które nie wyjadą na wakacje. Ja też nie wyjadę. Popracuj sobie z osobami, które albo nie mówią całej prawdy albo z osobami, które nie potrafią czytać ani pisać. Wtedy możemy podyskutować. A i zapomniałbym- jeszcze więcej dawajcie sprawozdań. Bo przecież myślicie że wszyscy piją kawę i nic nie robią. A odpowiedzi z ZUS i US też moglibyście sami usprawnić. Ogólnie to się robotą nie przejmuję bo nie ma czy ale takie tendencyjne artykuły działają iście na nerwy.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Kolejne wypociny Pani minister

Post autor: de Charette »

eeeeeeee a ja nie mam co wypłacać bo kasy mi za mało przesłali.
Dałem zapotrzebowanie na kwotę x, przesłali kwotę y (mniejszą). Przecież oni wiedzą lepiej ile potrzebuje, tylko po kiego grzyba chcą ode mnie zapotrzebowanie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Kolejne wypociny Pani minister

Post autor: sweet.lemon »

nam też zabrakło :D
ODPOWIEDZ