500+ dochód

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
gops0123

500+ dochód

Post autor: gops0123 »

Witam, mam bardzo skomplikowana sprawe w kwestii wniosku o 500+, z mojego błedu zle wyliczyłam osobie dochód tej osoby przekracza kwote 800 zł i osoba ta nie powinna sie kwalifikować na pierwsze dziecko,a ja zle wprowadziłam w systemie i dochod wyszedl mi 773 zł i co mam zrobic w tej sytuacji, osoba bardzo konfliktowa, pieniędzy na pewno nie zwróci, a z kolei jakbym teraz to świadczenie tej osobie odebrała to nawet nie chce wiedzieć co by było, co mam w tej sytuacji zrobic prosze o rady, Bardzo pilne!!
justyna89
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: 500+ dochód

Post autor: justyna89 »

pisać do SKO o unieważnienie decyzji wydanej z rażącym naruszeniem prawa a później decyzja o nienależnych i potrącamy z bieżących wypłat (przynajmniej u mnie tak to wygląda) ;)
gops0123

A prosze mi powiedzieć czy pracownik ma wyciągnięte konsekwencje w tej sytuacji, jezeli sie to dzieje z jego winy.
justyna89
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: justyna89 »

w moim przypadku obeszło się bez żadnych konsekwencji dla pracownika, ale jak to wygląda od strony prawnej nie wiem...
gops0123

Bardzo dziękuję za informację.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ