Czy przeprowadzacie wywiady gdy...
Czy przeprowadzacie wywiady gdy...
osoba oświadczy wam iż jest samotna, nie ma zasądzonych alimentów i nie wychowuje dziecka razem z jego rodzicem? CZy wysyłacie pracownika na wywiad czy przyznajecie?
Re: Czy przeprowadzacie wywiady gdy...
ja przyznaje
myślę, że trzeba by było wtedy dodatkowo pracowników socjalnych zatrudniać, jak każdego mieliby sprawdzać
ja wyśle dopiero jak będą wątpliwości czy jest samotna, albo jak będę mieć marnotrawienie
myślę, że trzeba by było wtedy dodatkowo pracowników socjalnych zatrudniać, jak każdego mieliby sprawdzać
ja wyśle dopiero jak będą wątpliwości czy jest samotna, albo jak będę mieć marnotrawienie
zresztą osoba we wniosku - pod odpowiedzialnością karną - wskazuje skład rodziny, nie masz podstaw każdego sprawdzać, robi to świadomie i z założenia wpisuje prawdę
Jeśli we wniosku był wpisany ojciec (kawaler) dziecka i były wypłacane świadczenia od IV do VI,a obecnie matka (panna) twierdzi, że samotnie wychowuje dziecko?
Przyczyną może być fakt, że ojciec dziecka dostarczył oświadczenie o dochodzie za pracę w VI i świadczenie nie będzie przysługiwało.
Przyczyną może być fakt, że ojciec dziecka dostarczył oświadczenie o dochodzie za pracę w VI i świadczenie nie będzie przysługiwało.
Musi ci napisać oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, że nie wychowuje dziecka wspólnie z jego ojcem. My nie wysyłamy pracowników socjalnych w takich przypadkach, ale nie zaszkodzi dodatkowo powiedzieć takiej osobie, co grozi za składanie fałszywych zeznań i poinformować że masz możliwość sprawdzenia sytuacjiMOPOS pisze:Jeśli we wniosku był wpisany ojciec (kawaler) dziecka i były wypłacane świadczenia od IV do VI,a obecnie matka (panna) twierdzi, że samotnie wychowuje dziecko?

Oprócz Czy przeprowadzacie wywiady gdy... - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
obywatel Estonii
500, kryterium 1200, brak orzeczenia
Dieta radnego
marnotrawienie 500+
500+ dochód
rozwód
marnotrawienie 500+
wykonywanie władzy rodzicielskiej
prośba do Elmera
skład rodziny: alimenty bez rozwodu
rozwód i alimenty
Jeden ojciec trzy matki