Tak, przy tym wg nich w ustawie istniało chyba tylko kryterium dochodowe, cała reszta to dla picuHely0207 pisze:rozumiem, że według nich teraz będziemy przez cały okres zasiłkowy i po nim pic kawę jeśli, będziemy mieć pracę?

Tak, przy tym wg nich w ustawie istniało chyba tylko kryterium dochodowe, cała reszta to dla picuHely0207 pisze:rozumiem, że według nich teraz będziemy przez cały okres zasiłkowy i po nim pic kawę jeśli, będziemy mieć pracę?
Zgadzam się w zupełności. Co mi po liście od minister, co mi po premii (chociaż lepsze to niż nic), kiedy nie widzę rodziny?niki0 pisze:Kama, kiedyś (i to tutaj na forum) przeczytałam, że pewna Pani (niestety nie pamiętam jak się nazywała) widząc ile ma czasu dla swoich bliskich postanowiła odejść bo nie chciała być dla swoich dzieci tylko skarbonką/portfelem tylko mamą. I powiem Ci, że naprawdę Kobieta miała rację
(jeśli to czytasz to dziękuję Ci, bo do mnie to dotarło i teraz mi to przyświeca. Jak tylko będę miała dzieci to będę z pewnością pamiętać Twe słowa;))
Ja też tak liczę. Ale to tak wychodzi +/-, a potem się trzeba tłumaczyć z granicy błędumilenka2013 pisze:my tez tak robimyJola2016 pisze:My odjęliśmy od wszystkich dzieci w gminie ( w wieku 0-18lat) te które pobierają. Różnica w przyblizeniu to dzieci, na które nie pobiera sie 500.
Jeśli 500 plus będzie bez dochodu także na pierwsze dziecko w rodzinie, to rodzice którzy pobierają zagraniczne świadczenia muszą mieć świadomość, że teraz będą musieli się najpierw obligatoryjnie ubiegać o polskie świadczenie. Stąd te wniosku tak czy siak do nas trafią. Poza tym, unijna dyrektywa o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego raczej skłania się ku temu, że wypłaca świadczenia kraj w którym rodzic z dzieckiem mieszka:)maksencjusz pisze:Byłbym ostrożny z tym liczeniem. Odejdzie trochę dzieci z racji pieczy i jeszcze więcej takich, które z rodzinami mieszkają poza Polską, chociaż są u nas nadal zameldowane. Do tego będzie jeszcze koordynacja płacona przez inne kraje. Obstawiam różnicę 10-20% w stosunku do wszystkich zameldowanych dzieci w tym wieku (przynajmniej w realiach mojej gminy).
My nie, ale czekamy na niego:)MartaW pisze:maksencjusz pisze: Czy ktoś już może widział ten tajny przez poufny projekt nowelizacji ustawy?