500+ Pani z Ukrainy

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Ediii87
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze oraz świadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Kontakt:

500+ Pani z Ukrainy

Post autor: Ediii87 »

Witam serdecznie, mam takie pytanko? Pani z Ukrainy przyszła złożyć wniosek na 500+, jej dziecko z Ukrainy ojciec nieznany, ma męża Polaka.Do wniosku dołączyła kartę pobytu w Polsce z dostępem do rynku pracy, decyzje z urzędu od spraw cudzoziemców, akt urodzenia z przetłumaczony na polski z zaznaczeniem, ze ojciec nieznany. Czy po złożeniu juz takich dokumentów rozpatruję wniosek i przyznaję świadczenie, czy powinnam jeszcze coś zrobić?? Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuje!
Ediii87
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze oraz świadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Kontakt:

Re: 500+ Pani z Ukrainy

Pomoże ktoś??? Halooo
ryba1
Praktykant
Zajmuję się: DM/DE/ST/DS/ŚW
Kontakt:

Post autor: ryba1 »

Ja bym przyznała ;) karta pobytu z dostępem do rynku pracy jest. Mieszka z dzieckiem w Polsce więc myślę że jest ok. Spójrz tylko do kiedy ma ważną tą kartę.
zdzislaw_dyrma
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
Kontakt:

Post autor: zdzislaw_dyrma »

Dokładnie. W czym jeszcze wątpliwości jak masz wszystkie dokumenty? ;)
Ediii87
Praktykant
Kontakt:

Karte pobytu ma przyznana do 2024 roku :) Dziekuje za informację :D
ODPOWIEDZ