A co w takim przypadku POMOCY!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 kwie 2014, 12:33

rodzina pobiera rodzinne i pewnego dnia przychodzi po zaświadczenie które jest mu potrzebne do urzędu w Niemczech bo się stara o rodzinne, i pytam on twierdzi że pracuje za granicą ale jest zatrudniony w Polskiej firmie ale zarabia w euro rozlicza się w Niemczech i tam odprowadza podatki, co teraz on składając wniosek mi nie zgłosił że na takich zasadach pracuje i nie przedstawił tego dochodu z zagranicy tylko polski dochód, co mam teraz zrobić jakich dokumentów żądać POMÓŻCIE!!
kosa

Napisano: 11 kwie 2014, 12:42

Nie ma znaczenia czy to polska czy niemiecka firma , ważne gdzie jest ubezpieczony i się rozlicza. Może być tak, że Polak ma działalność gospodarczą zarejestrowaną np. w Niemczech i tam zatrudnia Polaka, a może być tak , że jest to polska firma realizująca np. kontrakt w Niemczech i z Polskie oddelegowuje swojego pracownika do Niemiec ale warunki zatrudnienia, ubezpieczenie itd. to wszystko w Polsce.
Olaf

Napisano: 11 kwie 2014, 12:49

rozumiem że to zatrudnienie ale chodzi mi o to czy mam teraz dochód przeliczyć jeszcze raz i wziąć dochody z zagranicy i na pewno przekroczą i się nie będzie mu należał zasiłek rodzinny, bo gdyby nie przylazł po to zaświadczenie to bym w ogóle nie wiedziała o tym zatrudnieniu
kosa

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x