Bardzo proszę o pomoc. Jeżeli Wnioskodawca mieszka poza miejscowością, w której odbywa się kurs to należy mu się zwrot kosztów dojazdów, z tym, że jeżeli będzie dojeżdżał z kimś samochodem to musi kalkulację dołączyć do wniosku? A rozliczenie kosztów tych dojazdów to musi przedstawić faktury za paliwo? Jeżeli tak, to na kogo mają być te faktury wystawione?
Drugie pytanie czy Wnioskodawca musi dołączyć oświadczenie kierowcy o dowożeniu na kurs?
Trzecie pytanie: Ośrodki nie wystawiają faktur tylko rachunek uproszczony czy może być?
A2 -pomoc w uzys. prawa jazdy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: A2 -pomoc w uzys. prawa jazdy
O ile wnioskodawca wystąpił we wniosku o dofinansowanie kosztów dojazdu to powinien otrzymać, kwestia sposobu rozliczenia kosztów dojazdu zawsze leży po stronie realizatora, dawno już tego nie robiłem, ale bym przyjął rozliczenie w formie oświadczenia. przeliczyłbym kilometry w stosunku do kosztów paliwa o ile dojazd autem i wyciągnął średnią.
faktycznie ośrodki nie wystawiają faktur tylko rachunki, które powinniśmy przyjmować do rozliczenia.
faktycznie ośrodki nie wystawiają faktur tylko rachunki, które powinniśmy przyjmować do rozliczenia.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
Pierwsze: kalkulację robiliśmy sami (ilość zajęć z karty jazdy i teorii x 2 strony x km od miejsca zamieszkania do ośrodka + km na egz. praktyczny + km na egz. teoria), nie zbieraliśmy faktur za paliwo, stawka za 1 km taka jak przy delegacjach,
Drugie: tak braliśmy oświadczenie kierowcy o dowożeniu na kurs, oświadczenie, że był dowożony, oraz kopię umowy użyczenia pojazdu,
Trzecie: może być rachunek uproszczony.
Drugie: tak braliśmy oświadczenie kierowcy o dowożeniu na kurs, oświadczenie, że był dowożony, oraz kopię umowy użyczenia pojazdu,
Trzecie: może być rachunek uproszczony.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna
- Kontakt:
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc 

-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Mam pytanie. Czy szkoła nauki jazdy musi być dostosowana do osób niepełnosprawnych ? Czy mamy to w jakiś sposób weryfikować ? Chodzi mi głównie o to, że wnioskodawca złożył wniosek i wskazał szkołę nauki jazdy w której będzie odbywał kurs. Czy my jako realizator coś w tej kwestii sprawdzamy ?
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
My nie wnikamy tak głęboko. To klient musi sam wybrać sobie szkołę dostosowaną do swoich niepełnosprawności.Moniuszko pisze: 11 sie 2021, 13:50 Mam pytanie. Czy szkoła nauki jazdy musi być dostosowana do osób niepełnosprawnych ? Czy mamy to w jakiś sposób weryfikować ? Chodzi mi głównie o to, że wnioskodawca złożył wniosek i wskazał szkołę nauki jazdy w której będzie odbywał kurs. Czy my jako realizator coś w tej kwestii sprawdzamy ?
Oprócz A2 -pomoc w uzys. prawa jazdy - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
odwołanie
Prawo jazdy A2 a orzeczenie 11-I
AS /barier czy wykulcza się
umowa z osobą nieświadomą
Zapisy w umowie na C 2
AS Moduł II rezygnacja studenta
ODMOWA
NIEPODPISANA UMOWA
Proteza na IV poziomie jakości
Moduł II
Rozliczenie w SOW