Rozliczenie w SOW
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracuje w PCPR
- Kontakt:
Rozliczenie w SOW
Witam mam pytanie w jakim czasie po otrzymaniu od beneficjenta faktury i wypłacenia przez Was dofinansowania robicie rozliczenie w SOW? ja mam większość Wnioskodawców którzy złożyli mi wnioski w formie papierowej i sama muszę robić rozliczenie i tak się zastanawiam w jakim czasie od wypłacenia środków mam to zrobić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Rozliczenie w SOW
można robić od razu rozliczenie, bynajmniej ja tak robię i nie mam zaległości
-
- Stażysta
- Kontakt:
u mnie rozliczenia mało kto w wnioskodawców robi samodzielnie, pomimo że składają wnioski przez sow to i tak rozliczenia musze robić za ludzi
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
zacznijcie ludziom mówić, że składanie wniosków w AS tylko przez SOW, rozliczanie również, u mnie coraz mniej wniosków wpływa papierowo, no może na C2 więcej, gdzie ludzie starsi, zawsze się ktoś znajdzie z rodziny aby pomóc, w MII żaden nie wpłynął papierowo - także zachęcam do wmawiania ludziom, że nie ma składania wniosków papierowo, tylko przez system
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Niestety u nas to się nie sprawdza taki Wnioskodawca dzwoni do oddziału albo bo PFRON Warszawa a tam otrzymuję informację, że pracownik wprowadził go w błąd i oczywiście że może złożyć wniosek papierowo, obrywa się nam i to w dość nieprzyjemnych słowach ;/ A w drugą stronę działa to tak, że Realizator ma informację, że mamy robić "wszystko" aby jak najwięcej wniosków złożonych zostało w SOW.Tomasz1981 pisze: 13 lip 2021, 13:50 zacznijcie ludziom mówić, że składanie wniosków w AS tylko przez SOW, rozliczanie również, u mnie coraz mniej wniosków wpływa papierowo, no może na C2 więcej, gdzie ludzie starsi, zawsze się ktoś znajdzie z rodziny aby pomóc, w MII żaden nie wpłynął papierowo - także zachęcam do wmawiania ludziom, że nie ma składania wniosków papierowo, tylko przez system
-
- Stażysta
- Kontakt:
u nas dużo ludzi składa przez SOW jednak nie wszyscy, staramy się zachęcać, z roku na rok będzie lepiej.
Martwi mnie tylko że w przyszłym roku wejdzie pewnie realizacja rzez sow wszystkich wniosków z zadań ustawowych
Martwi mnie tylko że w przyszłym roku wejdzie pewnie realizacja rzez sow wszystkich wniosków z zadań ustawowych
Oprócz Rozliczenie w SOW - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
umowa z osobą nieświadomą
Zapisy w umowie na C 2
AS Moduł II rezygnacja studenta
ODMOWA
NIEPODPISANA UMOWA
A2 -pomoc w uzys. prawa jazdy
Proteza na IV poziomie jakości
Moduł II
spełnianie warunków D
Oświadczenie o wysokości dochodów
Archiwizacja w SOW