A2 PRAWO JAZDY

ODPOWIEDZ
Dreams125
Stażysta
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna
Kontakt:

A2 PRAWO JAZDY

Post autor: Dreams125 »

Dzień dobry,
Czy może mi ktoś podpowiedzieć, co zrobić w sytuacji kiedy Wnioskodawca składa wniosek 31 sierpnia 2021 r, na prawo jazdy, umowa została sporządzona w grudniu, a faktura za kurs prawa jazdy została wystawiona 21 listopada 2021 r., tam jest ta refundacja kosztów poniesionych do 180 dni przed złożeniem wniosku, ale jak złożyła wniosek i koszt poniosła przed podpisaniem umowy, to czy można wypłacić dofinansowanie?
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Re: A2 PRAWO JAZDY

Post autor: leon »

Myślę, że nie ma przeciwwskazań.
MOPR2019
Praktykant
Zajmuję się: Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: MOPR2019 »

Dzień dobry,
w tym Zadaniu można zrefundować koszty poniesione do 180 dni przed złożeniem wniosku i przed podpisaniem umowy. ;)
MoKingSkills
Stażysta
Zajmuję się: pfron
Kontakt:

Post autor: MoKingSkills »

Nie to tak nie działa. Albo składa wniosek o refundację albo o dofinansowanie. Jak składa o refundację to bierzemy pod uwagę tylko wydatki poniesione do 180 dni przed złożeniem wniosku. Jeśli składa o dofinansowanie, to koszty poniesione przed podpisaniem umowy nie mogą być dofinansowane. Nie ma czegoś takiego jak trochę dofinansowanie i trochę refundacja. Albo jedno albo drugie.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: Milosz90 »

No takiej interpretacji to jeszcze nie słyszałem. Jak dla mnie ta teoria nie ma w ogóle sensu. To tak jakby kazać w obszarze D wybierać czy ktoś chce refundacje za poprzednie miesiące czy dofinansowanie do przyszłych. Bo złożyć można tylko 1 wniosek w danym roku.

My spokojnie realizujemy wnioski, kiedy wnioskodawca otrzymuje fakturę np. po złożeniu wniosku a przed podpisaniem umowy.
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Podpowiedzcie, wnioskodawca składał wniosek na dofinansowanie do kursu na prawo jazdy i egzaminu (teoria + praktyka). Wnioskodawca nie ma faktury za państwowy egzamin teoretyczny, a do praktycznego podchodził dwa razy i za egzamin praktyczny posiada fakturę. Czy mogę mu dofinansować tą poprawkę ? i uznać to, że jest brak faktury za teorię ?
cpr3
Starszy referent
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
Kontakt:

Post autor: cpr3 »

można poprosić o zaświadczenie z WORD o termin zdania państwowego egzaminu teoretycznego, i wysokości opłaty za ten egzamin.
MoKingSkills
Stażysta
Zajmuję się: pfron
Kontakt:

Post autor: MoKingSkills »

Może być inny dokument. U nas WORD też nie wystawia faktur tylko rachunek.
ODPOWIEDZ