Dzień dobry,
Czy może mi ktoś podpowiedzieć, co zrobić w sytuacji kiedy Wnioskodawca składa wniosek 31 sierpnia 2021 r, na prawo jazdy, umowa została sporządzona w grudniu, a faktura za kurs prawa jazdy została wystawiona 21 listopada 2021 r., tam jest ta refundacja kosztów poniesionych do 180 dni przed złożeniem wniosku, ale jak złożyła wniosek i koszt poniosła przed podpisaniem umowy, to czy można wypłacić dofinansowanie?
A2 PRAWO JAZDY
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: A2 PRAWO JAZDY
Myślę, że nie ma przeciwwskazań.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Dzień dobry,
w tym Zadaniu można zrefundować koszty poniesione do 180 dni przed złożeniem wniosku i przed podpisaniem umowy.
w tym Zadaniu można zrefundować koszty poniesione do 180 dni przed złożeniem wniosku i przed podpisaniem umowy.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: pfron
- Kontakt:
Nie to tak nie działa. Albo składa wniosek o refundację albo o dofinansowanie. Jak składa o refundację to bierzemy pod uwagę tylko wydatki poniesione do 180 dni przed złożeniem wniosku. Jeśli składa o dofinansowanie, to koszty poniesione przed podpisaniem umowy nie mogą być dofinansowane. Nie ma czegoś takiego jak trochę dofinansowanie i trochę refundacja. Albo jedno albo drugie.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
No takiej interpretacji to jeszcze nie słyszałem. Jak dla mnie ta teoria nie ma w ogóle sensu. To tak jakby kazać w obszarze D wybierać czy ktoś chce refundacje za poprzednie miesiące czy dofinansowanie do przyszłych. Bo złożyć można tylko 1 wniosek w danym roku.
My spokojnie realizujemy wnioski, kiedy wnioskodawca otrzymuje fakturę np. po złożeniu wniosku a przed podpisaniem umowy.
My spokojnie realizujemy wnioski, kiedy wnioskodawca otrzymuje fakturę np. po złożeniu wniosku a przed podpisaniem umowy.
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Podpowiedzcie, wnioskodawca składał wniosek na dofinansowanie do kursu na prawo jazdy i egzaminu (teoria + praktyka). Wnioskodawca nie ma faktury za państwowy egzamin teoretyczny, a do praktycznego podchodził dwa razy i za egzamin praktyczny posiada fakturę. Czy mogę mu dofinansować tą poprawkę ? i uznać to, że jest brak faktury za teorię ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
można poprosić o zaświadczenie z WORD o termin zdania państwowego egzaminu teoretycznego, i wysokości opłaty za ten egzamin.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pfron
- Kontakt:
Może być inny dokument. U nas WORD też nie wystawia faktur tylko rachunek.
Oprócz A2 PRAWO JAZDY - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
B1 jakie sprzęty?
Zwrot środków z AS
Aktywny samorząd B1
Aktywny samorząd B zad. 3
AS- zakup laptopa
B4- dofinansowanie sprzętu elektronicznego dla dziecka.
Aktywny samorząd- jak liczyć lata
Smartfon w ramach B4
naprawa wózka C2
rozwiązanie umowy z przyczyn leżących po stronie wnioskodawcy
MODUŁ II
AS MI B1 urządzenie jako sprzęt brajlowski
Aktywny samorząd
Aktywny samorząd
M II rezygnacja.
wypowiedzenie umowy AS