ABI - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 30 cze 2015, 12:18

czy ktos z was dostąpil zaszczytu i przyjąl obowiązki ABI? Potrzebuję info o tej funkcji, na czym polega, obowiazki i sankcje z tym zwiazane. czy ktoś moze mi przybliżyć zagadnienie?
jadzia 85

Napisano: 30 cze 2015, 13:20

Ja jestem na swoje nieszczęście
długo by pisać więc podpowiem tyle, że w necie aż od tego huczy. Ja w sumie też głównie z tego się dowiaduję (poza ustawą itd) co z czym i dlaczego. Polecam zapisać się do grupy ABI na www.goldenline.pl tu link https://www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/abi/ (wypowiadaja się tam specjaliści z tej branży a po założeniu konta masz możliwość zadawania pytań itd.). Pomocne są też blogi ludzi z branży ochrony danych osobowych np: https://przetwarzaniedanych.pl/
Czasem GIOGO zamieszcza komunikaty (tak jak nasze ministerstwo) - można poczytać.
Po nowelizacji z zeszłego roku, gdzie ABI nabył nowe "znaczenie" jest dużo więcej papierologii, sprawdzania pracowników, pisania sprawozdań itd.
Sankcje karne: grzywna, ograniczenie wolności lub pozbawienie wolności do lat 2.
beataQ

Napisano: 30 cze 2015, 13:23

ok. dzięki bardzo. juz troche poczytalam a z twoich podpowiedzi na pewno skorzystam.
jadzia 85

Napisano: 13 sie 2015, 10:56

tez zostałam ustanowiona ABI i powiedzcie mi czy to prawda że musze od nowa zrobic polityke i resztę dokumentów?
ka$a

Napisano: 13 sie 2015, 10:59

a co to ABI ????
asiak

Napisano: 13 sie 2015, 11:06

Administrator Bezpieczeństwa Informacji ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 13 sie 2015, 11:07

już sobie wygooglowałam :D
a co z tym się wiąże ? jakieś dodatkowe obowiązki ?
czy to obowiązkowe w ośrodkach ?
asiak

Napisano: 13 sie 2015, 11:35

wiaże sie z dodatkowa robota dostałam segregator i nie wiem co z tym dalej zrobić
Ka$a

Napisano: 13 sie 2015, 11:39

a jesteś z ops urzędu ? Ty bo rozumiem że wszyscy inni mają więcej roboty od Ciebie ?
dodatkowa robota = dodatkowa kasa rozumiem :D:D:D
asiak

Napisano: 13 sie 2015, 11:58

ops dodatkowa robota ale już bez dodatkowej kasy
ka$a

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x