zasiłek pielęgnacyjny - wyprowadził się - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 cze 2015, 14:05

Pracownik socjalny poinformował mnie, że gościu który pobiera na konto zasiłek pielęgnacyjny wyprowadził się z obecnego miejsca zamieszkania - nie wiadomo gdzie. Po prostu wysyłała do niego jakieś pismo i poczta zwróciła z adnotacją listonosza, że się wyprowadził.

I co teraz ????
Mam mu wstrzymać ZP, ... a niby na jakiej podstawie ?
To że się wyprowadził nie wiadomo gdzie nie oznacza wg mnie zmiany organu właściwego do wypłaty.

Co o tym sądzicie ???
Alicja 1243

Napisano: 30 cze 2015, 14:54

napisz notatkę służbową o informacji przekazanej przez pracownika socjalnego, że ten i ten człowiek prawdopodobnie się wyprowadził ;) .
Na tej podstawie wezwij tego pana do osobistego stawienia się w celu złożenia wyjaśnień co do jego aktualnego miejsca zamieszkania( wyślij na adres jaki posiadasz w aktach) jeżeli się nie stawi to wtedy dopiero formalnie wstrzymaj wypłatę ZP. Pewnie odezwie się, gdy pieniądze przestaną wpływać na konto.
Mariolka 12

Napisano: 01 lip 2015, 10:37

Ale dlaczego mam mu wstrzymywać.....może wyjechał gdzieś na chwilę....może to bzdury listonosz wypisuje.....trochę mi to wstrzymanie śmierdzi.....
Alicja1234

Napisano: 01 lip 2015, 10:43

wezwanie do osoby zgodnie z § 13 ust. 1 rozporządzenia z dnia 3 stycznia 2013r w sprawie postępowania w sprawach o SR i zgodnie z art. 28 ustawy o SR wstrzymujesz wypłatę
ODA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x