adopcja
Re: adopcja
no właśnie, ale jak to dzisiaj wyczytałam na forum, wziąć oświadczenie od tej osoby, że nie dostarczy wymaganego zaśw., dać odmowę i niech się odwoła, zobaczymy co sko na to, napewno przyzna
nie żądać zaświadczenia art. 15b ust. 7, bo przecież rodzice adopcyjni to ci sami co faktyczni opiekunowie dziecka
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
chyba jednak nie Wiola
Opiekun faktyczny dziecka – oznacza osobę faktycznie opiekującą się dzieckiem, jeżeli wystąpiła z wnioskiem do sądu rodzinnego o przysposobienie dziecka.
A czy osoby chcąc zaadoptować dziecko nie wystepują z wnioskiem o przysposobienie? qwerty napisała że dziecko jest ADOPTOWANE więc chyba taki wniosek w sądzie był.
Wyprowadzcie mnie z błędu jeżeli sie mylę.
A czy osoby chcąc zaadoptować dziecko nie wystepują z wnioskiem o przysposobienie? qwerty napisała że dziecko jest ADOPTOWANE więc chyba taki wniosek w sądzie był.
Wyprowadzcie mnie z błędu jeżeli sie mylę.
Nie mogę pojąć jak lekarz może wystawic zaświadczenie kobiecie, która nie była w ciąży. No chyba że u \"nowa\" lekarze takie zaświadczenia wystawiaja.
Wielka luka w ustawie.
Wielka luka w ustawie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i co mam się z powodu tej luki podkładać?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
~Nowa w FA oni, tzn ci rodzice adopcyjni, już nie są opiekunami faktycznymi, są rodzicami
MIAŁAM TAKI PRZYPADEK I PRZYNAŁAM MAMY ART. 15 UST. 3 I UST. 7 I NIE WIDZĘ PROBLEMU.
OCZYWISCIE ZAŚWIADCZENIE Z SĄDU O PRZYSPOSOBIENIU I KIEDY TO NASTĄPIŁO, TRZEBA PAMIĘTAĆ O 12 MIESIĄCACH.
Oprócz adopcja - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
matka Rosjanka
zasiłek rodzinny-nienależnie pobrany
zaświadczenie
nieszczęsne becikowe
becik czy wystarczy raz byc u lekarza
Becik
tyt. wykonawczy w świadczeniach rodzinnych
nienależnie pobrane w Sygnity
JAK JEST W KOŃCU Z TYM BECIKIEM????????????
pomocy
becikowe dla nieletniej!!!
dziecko ur. w marcu 2008r.
co teraz?
zaświadczenie - 2 wizyty, 3 wizyty
coś nie tak...
prozba o wzor