adopcja

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~bila

Re: adopcja

Post autor: ~bila »

no właśnie, ale jak to dzisiaj wyczytałam na forum, wziąć oświadczenie od tej osoby, że nie dostarczy wymaganego zaśw., dać odmowę i niech się odwoła, zobaczymy co sko na to, napewno przyzna
~Wiola

Post autor: ~Wiola »

nie żądać zaświadczenia art. 15b ust. 7, bo przecież rodzice adopcyjni to ci sami co faktyczni opiekunowie dziecka
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa »

chyba jednak nie Wiola
~haha

Post autor: ~haha »

napewno nie, ustawodawca zapomniał o rodzicach adopcyjnych
~Nowa w FA

Post autor: ~Nowa w FA »

Opiekun faktyczny dziecka – oznacza osobę faktycznie opiekującą się dzieckiem, jeżeli wystąpiła z wnioskiem do sądu rodzinnego o przysposobienie dziecka.

A czy osoby chcąc zaadoptować dziecko nie wystepują z wnioskiem o przysposobienie? qwerty napisała że dziecko jest ADOPTOWANE więc chyba taki wniosek w sądzie był.
Wyprowadzcie mnie z błędu jeżeli sie mylę.
~*

Post autor: ~* »

Nie mogę pojąć jak lekarz może wystawic zaświadczenie kobiecie, która nie była w ciąży. No chyba że u \"nowa\" lekarze takie zaświadczenia wystawiaja.

Wielka luka w ustawie.
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

i co mam się z powodu tej luki podkładać?
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

~Nowa w FA oni, tzn ci rodzice adopcyjni, już nie są opiekunami faktycznymi, są rodzicami
~Dorota

Post autor: ~Dorota »

MIAŁAM TAKI PRZYPADEK I PRZYNAŁAM MAMY ART. 15 UST. 3 I UST. 7 I NIE WIDZĘ PROBLEMU.
~Dorota

Post autor: ~Dorota »

OCZYWISCIE ZAŚWIADCZENIE Z SĄDU O PRZYSPOSOBIENIU I KIEDY TO NASTĄPIŁO, TRZEBA PAMIĘTAĆ O 12 MIESIĄCACH.
ODPOWIEDZ